Атлетико обяви мотивите си за участие в Суперлигата


Н. Гавазов

Атлетико обяви мотивите си за участие в Суперлигата

Атлетико Мадрид, който никога не е печелил Шампионска лига или Купата на европейските шампиони, обоснова решението си да приеме поканата да участва в Суперлигата.

“Идеята е това да бъде най-силният турнир на клубно ниво. Суперлигата бе създадена в момент, в който пандемията увеличи икономическата нестабилност в европейския футбол.

От години насам клубовете-основатели се стремяха да вдигнат класата на съществуващите европейски турнири и в частност да създадат надпревара, в която най-добрите футболисти и тимове да могат да се борят един срещу друг по-често. Пандемията само разкри, че бизнес подходът е особено важен за увеличане на приходите в цялата пирамида на футбола. През последните месеци се водеха интензивни преговори с ръководните хора (б.р. – УЕФА) за бъдещия формат на евротурнирите. Клубовете-основатели на Суперлигата вярват, че предложеното от тях не решава фундаментални въпроси като вдигането на качеството на мачовете, както и увеличаването на финансовите постъпления", се казва в съобщение на Атлетико.

158