Атлетико е от малкото отбори, които могат да препънат Барса


Т. Михайлов

Атлетико е от малкото отбори, които могат да препънат Барса

Барселона - Атлетико Мадрид
Стадион: "Камп Ноу", Барселона
Дата: 05.02.2011
Час: 23:00
Съдия:
Туриенсо Алварес

Барселона посреща Атлетико Мадрид в дербито на 22-ия кръг на Примера дивисион. Каталунците са лидер в класирането със 7 точки аванс пред преследвача Реал, а “рохибланкос” са от малкото тимове, които могат да върнат интригата в шампионата. Дали имат сили да го направят?

Барса направи рекорд за поредни победи в шампионата. В момента Лос Кулес имат 15. В последния кръг те сразиха единствения тим в Примера, който ги е победил от началото на сезона – Еркулес. Момчетата на Хосеп Гаурдиола бяха доста пестеливи като вкараха само 3. Нещата за Меси и компания вървят добре и за Купата на Краля. Там Барса стигна финал. В сряда “блаугранас” спечели с 3:0 в протоколен реванш срещу Алмерия и то с резервни футболисти.

Атлетико Мадрид почти е загубил шансовете си за участие в Шампионската лига през следващия сезон, тъй като изостава на 11 точки от 4-ия Валенсия. Сезонът започна много добре за “дюшекчиите”, но постепенно те отстъпиха газта и може да се окаже, че пролетта ще доиграват шампионата. Наставникът Кике Санчес Флорес е под натиск, още повече, че в последните два мача столичани загубиха от Спортинг Хихон и Атлетик Билбао и то без да вкарат гол.

Халфът Андрес Иниеста тренира отново след контузията в гърба, която получи срещу Алмерия. Карлес Пуйол и Хефрен Суарес са извън игра с травми.

Марио Суарес е под въпрос за Атлетико. Луис Перея е наказан заради червения си картон от миналия уикенд. Раул Гарсия ще се завърне в игра.

Въпреки че Атлетико е един от трудните съперници за Барселона, едва ли този път може да се очаква изненада. В псоледните си две гостувания на “Камп ноу” “дюшекчиите” допуснаха общо 11 гола в своята врата, а дори бяха в по-добра форма. Сега момчетата на Кике Санчес Флорес са в криза и Барса няма да изпусне шанса си да дръпне с 10 точки пред Реал преди неделния мач на Лос Меренгес.

Последни 5 изиграни срещи:

Барселона:

19 януари Бетис - Барселона 3:1 (Купа на Краля)
22 януари Барселона - Расинг Сантандер 3:0 (Примера)
26 януари Барселона - Алмерия 5:0 (Купа на Краля)
29 януари Еркулес - Барселона 0:3 (Примера)
02 февруари Алмерия - Барселона 0:3 (Купа на Краля)

Атлетико Мадрид:

13 януари Реал Мадрид - Атлетико Мадрид 3:1 (Купа на Краля)
17 януари Атлетико Мадрид - Майорка 3:0 (Примера)
20 януари Атлетико Мадрид - Реал Мадрид 0:1 (Купа на Краля)
23 януари Спортинг Хихон - Атлетико Мадрид 1:0 (Примера)
30 януари Атлетико Мадрид - Атлетик Билбао 0:2 (Примера)


Досегашни срещи:

Барселона - Атлетико Мадрид

160 мача
69 победи за Барселона
36 равенства
55 победи за Атлетико Мадрид
Голова Разлика: 308:250 за Барселона


Коефициенти от bet365:
Барселона - 1.14
Равен - 7.50
Атлетико Мадрид - 17.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
296