Реал Мадрид стигна до мечтан финал срещу Барса


Т. Михайлов

Реал Мадрид стигна до мечтан финал срещу Барса

Реал Мадрид победи с 2:0 Севиля в реванша от полуфиналите на Купата на Краля и с общ резултат от 3:0 се класира за решителния мач за титлата, където ще срещне Барселона. Първото попадение отбеляза германският халф на “белите” Месут Йозил в 82-ата минута, а в продължението Адебайор удвои.

Двубоят започна вихрено и още в 4-ата минута Анхел Ди Мария нацели гредата. В 10-ата минута Алваро Негредо вкара във вратата на Касияс, но голът бе отменен поради много спорна засада. В 30-ата минута Кристиано Роналдо пропусна най-изгодното положение до почивката.

Втората част също бе много интересна като положенията се редуваха. В 68-ата минута Ди Мария пропусна сам срещу вратаря. Последва издънка на Бензема, който не намери вратата от около метър. В 82-ата минута Кедира изведе Йозил, който финтира вратаря Варас и прати топката в мрежата.

Веднага след това Емануел Адебайор се появи в игра, дебютирайки с бялата фланелка. Той мигновено изкара червен картон на Санчес, а в 4-минутното продължение отбеляза със силен удар, след като овладя на гърди центриране на Диара.

  Сподели
154