Барселона няма да сгреши срещу Реал Сосиедад


Н. Гавазов

Барселона няма да сгреши срещу Реал Сосиедад

Барселона - Реал Сосиедад

Стадион: "Камп Ноу", Барселона

Дата: 04.04.2021 г.

Час: 22:00 ч.

Съдия: Сантяго Хайме

Барселона и Реал Валядолид ще закрият програмата на 29-я кръг на Примера дивисион. Това е чудесна възможност за каталунците да подложат Атлетико на още по-голям натиск след вчерашния провал на "дюшекчиите" срещу Севиля. Гостите пък имат шанса да постигнат първи успех тук от 1999 година. Ще могат ли обаче хората на Серхио Гонзалес да измъкнат нещо от домакините или ще се превърнат в боксова круша за окриления колектив на Роналд Куман?

Барселона влиза в мача след погром като гост на Реал Сосиедад (6:1), гръмогласно заявявайки за намерението си да се бори за титлата в Примера дивисион. Само преди няколко месеца това изглеждаше абсурдно, но грешните стъпки на Атлетико доведоха до там, че в момента "блаугранас" се намира само на 4 точки от лидера и победа днес ще доближи вицешампиона на пункт от столичани. Впрочем, в голяма степен заслугата да се стигне до тази ситуация е и на Барселона, защото хората на Куман са с равен мач и 12 победи от последните си 13 срещи. Не може да имаме и претенции към головата разлика на каталунците, които се отчетоха със 17 попадения в последните си пет срещи, а допуснаха само два гола.

Реал Валядолид е  с две победи и 4 загуби в последните си 12 мача. Характерното за "бяло-виолетовите" е, че умеят да затварят играта срещу по-силните съперници, да рушат и същевременно максимално да се възползват от своите възможности, като това особено силно проличава от началото на тази година. Това засега осигурява 16-то място за колектива на Гонзалес, но на "Хосе Зорила" няма как да са спокойни, тъй като опасната зона е само на три точки.

Коутиньо и Фати пропускат срещата. За гостите няма да играят контузените Гарсия и Жота, както и Орелана, който натрупа картони.

Барселона е фаворит за победа. Каталунците разполагат с по-добър състав и се намират в по-доба форма. Единствената интрига е с какъв резултат ще завърши срещата. Нашето предложение е за победа с поне три гола разлика за домакините, като попадения ще има и през двете полувремена.

Прогноза: Барселона - Реал Сосиедад 3:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Реал Валядолид (Серхио Гонзалес)
 
Масип
   
Санчес
Гонзалес
Ямла
Янко
Алкарас
Меса
Оласа
Плано
Вайсман
Гуардиола
Дембеле
Гризман
Меси
Алба
Педри
Бускетс
Дест
Де Йонг
Ленгле
Мингуеса
   
Тер Щеген
 
Барселона (Роналд Куман)

Обоснована прогноза: Барселона - Реал Валядолид 3:0

  Сподели
215