Барса може да се откаже от Вайналдум


Н. Гавазов

Барса може да се откаже от Вайналдум

Барселона намери алтернативен вариант на готвения трансфер на полузащитника на Ливърпул Георгинио Вийналдум.

Настоящият договор на Вайналдум с Ливърпул изтича в края на сезона и страните не успяват да се споразумеят за нова сделка - клубът не иска да сключи скъпо многогодишно споразумение с играча, който тази година навършва 31.

Смяташе се, че основен претендент за Вайналдум е Барселона, чийто наставник Роналд Куман е добре запознат с Жоржиньо от съвместната работа в нидерландския национален отбор.

Въпреки факта, че Вайналдум е на разположение като свободен агент, новият президент на Барселона Жоан Лапорта е на мнение, че апетитът на ветерана по отношение на заплатата и продължителността на договора също изглежда преувеличен.

Според испански източници, Лапорта предпочита вместо да привлече Вайналдум, в първия отбор да бъде прехвърлен възпитаникът на академията Илайш Мориба.

Лапорта обикновено иска Барселона да разчита на своите възпитаници както по времето на Хосеп Гуардиола, тъй като дългът на клуба  достигна 1 милиард паунда.

Междувременно испанският вестник Marca твърди, че Челси е готов да се включи в битката за Вайналдум, чийто мениджър Томас Тухел вижда холандеца като идеално допълнение към отбора си.

  Сподели
324