Меси герой за Барса срещу Уеска в рекордния си мач (видео)


FUTBOL-TV

Меси герой за Барса срещу Уеска в рекордния си мач (видео)

Барселона увеличи интригата в Ла Лига, след като съкрати аванса на лидера Атлетико Мадрид до едва четири точки. Каталунците се наложиха над последния в таблицата Уеска с 4:1 в последната среща от 27-ия кръг.

Два гола за победата вкара Лионел Меси, а по веднъж се разписаха Антоан Гризман и Оскар Мингеса. За Уеска точен беше Рафаел Мир. Победата е четвърта поредна за Барселона, а тимът продължи да бъде много стабилен и удължи серията си без загуба.

Това бе рекорден 767 мач за Лионел Меси с екипа на каталунците, като така той изравни постижението на Чави Ернандес. 

Капитанът Меси даде тон на съотборниците си след по-малко от четвърт час игра, след като в 13-ата минута изстреля неспасяем снаряд с левия крак от дъгата на наказателното поле - 1:0.

Три минути по-късно аржентинецът пропусна да удвои след като стреля над горната греда. В 35-ата минута Антоан Гризман пое подаване и стреля точно за 2:0.

В последната минута на полувремето обаче Уеска си спечели дузпа. Рафа Мир бе препънат от Тер Стеген и съдията реши, че това е дузпа. Потърпевшият изпълни наказателния удар и вкара за 2:1.

Още в 53-ата минута Меси центрира отляво, а защитникът Оскар Мингеса скочи най-високо във вратарското поле и отбеляза с глава за 3:1. Това бе и първият му гол с екипа на Барса. В 90-ата минута Меси добави още един далечен гол за крайното 4:1. Аржентинецът вече има 21 гола в 25 мача в Ла Лига, като води при реализаторите с три пред Луис Суарес. Той достигна до 20 гола в първенството за 13-и пореден сезон.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
155