Анонс на 27-ми кръг на Примера Дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 27-ми кръг на Примера Дивисион

Леванте – Валенсия
Дата: 12.03.2021 г.
Час: 22:00

Отборът на Леванте допусна осма загуба от началото на сезона и втора за последните си десет мача в Ла Лига. В предишния кръг "жабките“ отстъпиха с 0:1 на гости на Реал Сосиедад. Поражението остави Леванте с 32 точки, който заема 11-то място в подреждането. Контузени за градското дерби са Постиго, Радоя и Кампаня.

Валенсия записа втори пореден успех на собствен терен. Преди седмица "прилепите“ се наложиха с 2:1 у дома над Виляреал и то след късен обрат, постигнат в последните пет минути на мача. Хората на Хави Грасия са 12-ти и имат 30 пункта. Отсъстващи за "лос че“ са Черишев, Пичини, Гомес, Солер, Рачич и Гая.

Прогноза: Леванте – Валенсия 1:1


Алавес – Кадис
Дата: 13.03.2021 г.
Час: 15:00

Кризата в Алавес става все по-осезаема и в предишния кръг баските инкасираха четвърта последователна загуба и общо 14-та от началото на сезона. Този път "синьо-белите“ отстъпиха с 2:3 на гости на Бетис и то след обрат, дошъл след почивката. Северняците са в зоната на изпадащите, като заемат предпоследното 19-то място и са с 22 точки. Абкар е контузен.

Новакът Кадис прекъсна серията от седем поредни мача без победа и в предишния кръг андалусци се наложиха с 1:0 у дома над Ейбар. Южняците имат 28 точки и са на 14-та позиция в таблицата, като засега са на шест пункта от опасната зона. Акапо и Кесада са под въпрос.

Прогноза: Алавес – Кадис 1:2


Осасуна – Валядолид
Дата: 13.03.2021 г.
Час: 19:30

Осасуна допусна втора поредна домакинска загуба, като този път клубът от провинция Навара падна с 0:2 у дома от Барселона. Възпитаниците на Хагоба Арасате са 13-ти и имат 28 пункта на сметката си. Перес Мартинес, Ронканглия и Алварес са под въпрос.

Валядолид записа едва пети успех до момента, като в предишния кръг кастилци надвиха с 2:1 у дома Хетафе. "Виолетовите“ са 16-ти и имат 25 точки, като към момента са на три пункта от първия от отборите под чертата. Ервиас и Гарсия са аут.

Прогноза: Осасуна – Валядолид 1:0


Селта Виго – Атлетик Билбао
Дата: 14.03.2021 г.
Час: 15:00

Селта записа едва втора победа като гост от началото на сезона. В предишния кръг галисийци надвиха с 4:3 новака Уеска в голов трилър, преминал през няколко обрата. В крайна сметка "небесносините“ грабнаха пълния комплект точки и в момента Селта има 33 пункта, като е на 9-ото място в колоната. Тапия е наказан, а с контузии са Бланко и Алварес.

Атлетик Билбао изигра два мача за отминалата седмица. В първия от тях баските сразиха с 2:1 у дома Гранада след гол в добавеното време на срещата. В отложен двубой през седмицата "лъвовете“ загубиха с 1:2 от лидера Атлетико Мадрид след допуснат обрат. Баските са 8-ми и имат 33 точки. Мартинес е наказан.

Прогноза: Селта Виго – Атлетик Билбао 2:2


Гранада – Реал Сосиедад
Дата: 14.03.2021 г.
Час: 17:15

Гранада допусна втора поредна загуба далеч от дома и вече в седем последователни визити южняците нямат успех. Този път играчите на Диего Мартинес отстъпиха с 1:2 на гости на Атлетик Билбао след гол в добавеното време на двубоя. Андалусци са 10-ти и имат 33 точки. В лазарета на домакините са Мила, Суарес, Соро, Мачис, Вайехо, Нева и Гоналон.

Реал Сосиедад постигна четвърта победа за последните си пет мача в Примера и вече в седем последователния двубоя баските са без загуба. Този път възпитаниците на Иманол Алгуасил се наложиха с 1:0 у дома над Леванте, за да запишат 12-ти успех от началото на сезона. С него "синьо-белите“ имат 45 точки и са на 5-та позиция в подреждането. Елустондо, Салдуа и Пачеко са под въпрос.

Прогноза: Гранада – Реал Сосиедад 1:2


Ейбар – Виляреал
Дата: 14.03.2021 г.
Час: 19:30

След като нямат победа вече в девет поредни мача, Ейбар се свлече до зоната на изпадащите. В предишния кръг баските отстъпиха с 0:1 на гости на новака Кадис и така остават с 22 точки, като са на 18-та позиция в класирането, но поне са само на два пункта от спасителното 17-то място. Бигас е контузен за северняците.

Виляреал записа втора поредна загуба, като този път поражението за "жълтата подводница“ бе особено драматично – с 1:2 на гости на Валенсия. Селекцията на Унай Емери водеше в резултата пет минути преди края на мача, но в крайна сметка остана с празни ръце и Виляреал е без успех вече в осем поредни срещи. "Лос амарийос“ са 7-ми и са с 37 точки. Пеня, Пино и Коклен са контузени.

Прогноза: Ейбар – Виляреал 1:3


Севиля – Бетис
Дата: 14.03.2021 г.
Час: 22:00

Севиля изпрати тежка седмица, в която андалуският клуб инкасира втора поредна загуба в първенството. Поражението дойде на гости на борещия се за оцеляване новак Елче за крайното 1:2 и бе само няколко дни след драматичното отпадане от Барселона на полуфиналите в турнира за Купата на Краля. Въпреки загубата "рохибланкос“ остават на 4-то място и са с 48 точки. Контузен за голямото градско дерби е Алейкс Видал.

Бетис пък е в подем и "зелено-белите“ са в серия от четири поредни победи в Примера и общо седем за последните си десет мача в Ла Лига. В последния от тях играчите на Мануел Пелегрини стигнаха до обрат след почивката за крайното 3:2 срещу Алавес. Така Бетис вече има 42 точки и са на 6-то място в подреждането. Аут за градския сблъсък са Камараса, Бартра и Мартин.

Прогноза: Севиля – Бетис 2:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
239