Барса с важна победа над Осасуна (видео)


FUTBOL-TV

Барса с важна победа над Осасуна (видео)

Барселона записа успех с 2:0 при визитата си на Осасуна в мач от 26-ия кръг на Ла Лига. По този начин каталунците се доближиха само на 2 точки от върха преди дербито на Мадрид между лидера Атлетико и шампиона Реал.

Головете за каталунците отбелязаха Жорди Алба (30) и Илаиш Мориба (83).

След около 20 минути игра Лионел Меси изскочи сам срещу вратаря Серхио Ерера, който игра с ръка извън наказателното поле на Осасуна и съдията Гийермо Куадра веднага му показа директен червен картон. След това ситуацията бе разгледана с ВАР и червеният картон на вратаря бе отменен, а причината бе, че Меси е бил в положение на засада.

Преди изтичането на половин час игра крайният бранител на Барса Жорди Алба откри резултата с фамозно изпълнение от малък ъгъл по диагонала, след като бе получил отлично подаване от Меси. 

В 83-ата минута Педри подаде към Меси, а той комбинира с Илаиш Мориба и младокът се разписа с удар от границата на наказателното поле. Жорди Алба получи контузия в 87-ата минута и бе сменен от Жуниор Фирпо.

Така Барселона е втори в класирането с 56 точки, като изостава на две от лидера Атлетико Мадрид, но "дюшекчиите“ са с два мача по-малко. Осасуна е на 13-а позиция с 28 точки.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
168