Късна драма, продължения и Барса продължава напред за Купата (видео)


FUTBOL-TV

Късна драма, продължения и Барса продължава напред за Купата (видео)

Барселона се наложи над Севиля с 3:0 в реванш от полуфиналите в турнира за Купата на Краля. В първата среща каталунците инкасираха поражение с 0:2, а днес стигнаха до 2:0 в редовното време и така се стигна до продължения. Там Барса успя да вкара трети гол, който ги класира напред в надпреварата.

Иначе ранен гол на Усман Дембеле още в 12-ата минута даде реална надежда на Барса. Той заби неспасяем шут в горния ляв ъгъл на вратата на Вацлик за 1:0. 

След малко повече от половин час игра Педри бе близо до попадение, но негов силен удар мина до гредата. След почивката бе доста интересно. В 67-ата минута Жорди Алба посрещна от въздуха топката след центриране на Дембеле, но уцели напречната греда.

В 72-ата минута Мингеса фаулира в наказателното поле резервата Окампос. Аржентинецът сам изпълни дузпата, но Тер Стеген спаси и запази надеждите на Барса.

В оставащите минути каталунците опитаха да пратят мача в продължения, а драмата дойде в 4-та минута на добавеното време, след като Жерар Пике се възползва от центриране на Гризман и суматоха в наказателното поле на гостите, за да вкара за 2:0. Фернандо от състава на гостите пък беше изгонен за втори жълт картон. 

Още в петата минута на първото продължение Жорди Алба центрира, а Мартин Брайтуайт засече топката с глава и вкара за 3:0.

В 99-та минута гостите имаха сериозни претенции за дузпа, след като Клеман Лангле игра с ръка в наказателното поле. Реферът обаче взе решение да не отсъди наказателен удар, като се стигна и до намесата на ВАР.  В крайна сметка Барса продължава напред в турнира.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
204