Тебас поиска разследване на CAS заради присъдата на Ман Сити


Н. Гавазов

Тебас поиска разследване на CAS заради присъдата на Ман Сити

Президентът  на Ла Лига Хавиер Тебас разкритикува Спортния арбитражен съд (CAS), който оправда Манчестър Сити за нарушаване на правилата на феърплея.

Ще припомним, че УЕФА спря Сити от участие в Шампионска лига за две години, но "гражданите" обжалваха пред CAS, който издаде оправдателна присъда през миналото лято.

Тебас е недоволен от решението на CAS и обещава, че неговата организация ще се бори със съда в Лозана.

"Колко вярвам във финансовия феърплей (ФФП)? Съдейки по случилото се през последните години, нивото ми на доверие е ниско. Но съдейки по намеренията на Чеферин (президент на УЕФА) да установи икономически контрол и да наложи правилата, това е друга история.

Правилата на ФФП не са перфектни, но ми подхождат, ако всички просто ги спазват и не се опитват да се придвижват по всякакви начини, както го правят Сити и ПСЖ.

И двата клуба бяха наказани в една или друга степен. В случая на Сити наказанието беше значително, но CAS взе и премахна дисквалификацията. Ето защо не знам, дали трябва да се тревожа за УЕФА или CAS.

В CAS създават  бъркотия. Те вземат решения, които трябва да бъдат разследвани. Испанската лига ще ги разследва.

УЕФА се старае и след това делото отива в CAS и всичко се отменя. Решенията на CAS трябва да бъдат преразгледани и също така да се разследва, какво всъщност правят там", заяви Тебас.

  Сподели
734