Лапорта иска да привлече Артета


Н. Гавазов

Лапорта иска да привлече Артета

Кандидатът за президент на Барселона Жоан Лапорта ще привлече мениджъра на Арсенал Мишел Артета, ако бъде избран за глава на клуба.

Барселона ще избере нов президент този месец, а Лапорта, който изпълняваше длъжността от 2003 до 2010 г., се смята за един от фаворитите.

Според Daily Mirror, позовавайки се на каталунската радиостанция RAC1, Лапорта планира да се отърве от настоящия старши- треньор на Барселона Роналд Куман, който бе назначен едва през миналото лято.

При Куман Барселона изглежда доста посредствена  в Ла Лига и е на прага на изпадането от Шампионска лига след поражението с 4:1 от ПСЖ.

Куман приличаше на временна фигура от самото начало и изглежда още повече такъв след оставката на Хосеп Бартомеу, който го доведе на "Камп Ноу".

Артета е привлекателен за Лапорта, защото е възпитаник на академията на каталунския клуб и в продължение на два сезона и половина работи в Манчестър Сити като асистент на Хосеп Гуардиола, с когото Жоан успешно си сътрудничи в първия мандат.

В допълнение, за кратък период от време като самостоятелен професионалист, Артета демонстрира способността си да печели трофеи, спечелвайки ФА Къп и Суперкупата на ФА и справяйки се с кризите, в които Арсенал се озова в началото на този сезон.

Daily Mirror добавя, че Лапорта има и лична договореност с друг футболист от Арсенал, който е възпитаник на Барселона. Става въпрос за десния бек Ектор Белерин, който е отворен за промяна на обстановката.

  Сподели
216