Менди разказа, че се е разминал с ампутация на крака


Н. Гавазов

Менди разказа, че се е разминал с ампутация на крака

Защитникът на Реал Мадрид Ферлан Менди говори за сериозните си  здравословни проблеми като дете.

"Това е страхотна история. Преживях труден момент, но успях да се измъкна от него. Прекарах седем години в ПСЖ, като стартирах в отбора до 11 години, но бях контузен малко преди да вляза в академията. Имах артрит на тазобедрената става и инфекция, така че имах нужда от операция и прекарах дълго време в болница. Прекарах два-три месеца в гипсова отливка. След операцията дойде лекар при мен и каза, че никога повече няма да играя футбол. Той дори каза, че може да се наложи да ампутират  крака ми. Известно време бях в инвалидна количка, после на патерици и след това трябваше да се науча да ходя отново.

Мислех, че мога да ходя веднага. Опитах, станах от инвалидната количка, но веднага паднах. Нямах сила в краката си, защото не бях ходил толкова дълго и краката ми не бяха свикнали да се движат. Но въпреки това винаги си мислех, че футболът все още не е приключил за мен и казах на всички, че ще се върна в играта.

Повечето хора смятаха, че е невъзможно, но аз се научих да ходя отново и играх с болки в тазобедрената става около година и половина. Обявиха ме за най-добрия ляв бек в две поредни години. Така че, честно казано, всичко вървеше добре за мен", заяви Менди.

Менди се премести в Реал Мадрид от Лион през лятото на 2019 г. за € 48 млн. През този сезон той участва в 20 мача, в които вкара 1 гол.

  Сподели
110