Меси осигурил на Барса почти 620 милиона евро


Н. Гавазов

Меси осигурил на Барса почти 620 милиона евро

Стана известно какви приходи е донесъл нападателят на Барселона Лионел Меси на клуба по време на договора си от 2017 г. насам.

Според Sport.es от подписването на споразумението Меси струва на Барселона 383,6 млн. евро, а е спечелил 619.2 млн. евро за клуба. По този начин излишъкът е 235,6 млн. Евро. Проучването заключава, че Меси съставлява 30% от приходите на Барселона. Спонсорските договори със и без Лионел имат съвсем различна стойност, да не говорим за приходите от продажбите на билети, корпоративни промоции и продажба на фланелки.

По-рано испанските медии разпространиха информация, според която Меси ще получава 555 милиона евро и 138 милиона евро на сезон за четири години от договора - фиксирани, плюс бонуси. Малко повече от 115 милиона евро бяха изплатени като бонус за подписване на споразумението. Почти 78 милиона евро бонуси за лоялност. След това се появи информация, че Меси възнамерява да съди ръководството на клуба поради изтичане на информация за неговия договор.

Според испанските медии, по време на четиригодишния договор Меси ще получи 555 милиона евро и 138 милиона евро на сезон - фиксирани плюс бонуси. Малко повече от 115 милиона евро са били изплатени като бонус за подписване на споразумението. Почти 78 милиона евро бонуси за лоялност.

Споразумението на Меси с Барселона е валидно до 30 юни 2021 година. Миналото лято аржентинският нападател направи опит да напусне каталунския клуб, но все пак реши да остане. Основните претенденти за 33-годишния играч се считат  Манчестър Сити и ПСЖ.

  Сподели
232