Малко очаквано - Леванте обърна Реал като гост


FUTBOL-TV

Малко очаквано - Леванте обърна Реал като гост

Реал Мадрид записа изненадваща загуба с 1:2 от Леванте като домакин в мач от 21-ия кръг на Ла Лига. Тимът на Зинедин Зидан претърпя разочарование, след като поведе рано, но допусна обрат. Гостите от Леванте можеха да спечелят и по-убедително, но направиха много пропуски, като Тибо Куртоа спаси дузпа.

Реал остана рано с 10 човека заради червен картон на Едер Милитао още в деветата минута, който спря непозволено Леон и главният арбитър Давид Медие го изгони след преразглеждане с ВАР.. Въпреки това само четири по-късно Марко Асенсио изведе домакините напред. Тони Кроос пусна в коридор към Асенсио, който надбяга преследвачите си и завърши точно с десния крак.

След малко повече от поовин час игра Моралес възстанови паритета. Той бе намерен от Мирамон с центриране от десния фланг на втората греда и от ждроп засече по приказен начин в левия ъгъл на безпомощния Куртоа за 1:1.

В 62-та минута гостите получиха дузпа след нова спорна ситуация. Карлос Клерк бе настъпен от Винисиус на границата на наказателното поле. Реферът първоначално даде сигнал за свободен удар, но и тук трябваше да се намесва ВАР. Резултатът бе - дузпа! Рожер стреля силно в левия горен ъгъл на вратата, но Куртоа показа отново страхотната си класа и отрази.

В 62-та минута гостите получиха дузпа след спорна ситуация. Карлос Клерк бе настъпен от Винисиус на границата на наказателното поле. Реферът първоначално даде сигнал за свободен удар, но се стигна до намесата на ВАР. В крайна сметка бе посочена бялата точка, а Рожер стреля силно в левия горен ъгъл на вратата, но Куртоа показа отново страхотната си класа и отрази.

В 78-ата минута Барди отклони към Марти след късо изпълнение на ъглов удар и вторият засече от воле в десния ъгъл на Куртоа, офоряйки крайното 1:2.

  Сподели
210