Анонс на 21-ви кръг на Примера Дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 21-ви кръг на Примера Дивисион

Валядолид – Уеска
Дата: 29.01.2021 г.
Час: 22:00

Съставът на Валядолид завърши във втори пореден кръг при резултат 2:2. Този път "виолетовите“ поделиха точките на гости на Леванте, а двубоят премина през няколко обрата, които не излъчиха победител. С добавената точка кастилци имат общо 20, като са на 16-то място в класирането и са с две точки повече спрямо първия от отборите под чертата. Кеведо е наказан, а с контузии са Еметерио, Гуардиола, Санчес, Гарсия, Де Соуса и Оливас.

Новакът Уеска, заедно с отбора на Виляреал, са двата тима в Примера, които имат най-много равенства на сметката си до момента – по 10 ремита. В предишния кръг съставът от провинция Арагон завърши 0:0 у дома именно срещу "жълтата подводница“. Уеска сложи край на серията от четири поредни загуби, но въпреки спечелена точка, отборът от едноименния град продължава да е на последното 20-то място с едва 13 пункта. Инсуа, Москера, Рамирес и Фернандес са аут.

Прогноза: Валядолид – Уеска 1:0


Ейбар – Севиля
Дата: 30.01.2021 г.
Час: 15:00

Ейбар прекъсна серията от две поредни загуби, но в последния си мач от първенството баските отново не спечелиха. Северняците завършиха 1:1 на гости на Селта, като всяка точка до края на сезона ще е важна за хората на Хосе Мендилбар, които се борят да не изпаднат. В момента "оръжейниците“ са 15-ти и имат 20 пункта. За домакините няма отсъстващи играчи.

Севиля победи с класическото 3:0 Кадис в мач от 20-ия кръг на Ла Лига. И трите гола за успеха на андалусийския тим вкара Юсеф Ен Несири. Със спечелените три точки тимът на Хулен Лопетеги вече има актив от 36 и вече е на 4-та позиция в Примера. Аут за севилци са Фернандо, Карлош и Есудеро.

Прогноза: Ейбар – Севиля 1:3


Валенсия – Елче
Дата: 30.01.2021 г.
Час: 19:30

Неубедителният през настоящия сезон тим на Валенсия има само една победа за последните си десет мача в Ла Лига. В предишния кръг "прилепите“ очаквано отстъпиха с 1:3 като гости на лидера Атлетико Мадрид. Селекцията на Хави Грасия остава с 20 точки и е на незавидното за отбор от ранга на Валенсия 14-то място в подреждането. Корея и Силесен са контузени за "лос че“.

Новакът Елче няма победа вече в 13 последователни кръга в Примера. В последния си мач от шампионата валенсианци паднаха с 0:2 у дома от Барселона. Наказан за гостите е Марконе, а с контузии са Карийо, Мфули, Калво и Фидел.

Прогноза: Валенсия – Елче 2:1


Виляреал – Реал Сосиедад
Дата: 30.01.2021 г.
Час: 22:00

Амбициозният отбор на Виляреал направи втора поредна грешна стъпка в борбата за място в Топ 4. "Жълтата подводница“ записа второ последователни реми, този път 0:0 на гости на последния в класирането Уеска. Играчите на Унай Емери имат 34 точки и вече са на 5-то място в колоната. Морено, Ибора, Гаспар и Фойт са с травми за домакините.

Реал Сосиеда отново демонстрира колебания на собствен терен и в предишния кръг баските записаха пети пореден двубой, в който не съумяват да спечелят у дома. Този път "синьо-белите“ пропиляха аванс от два гола срещу Бетис за крайното 2:2, въпреки че играчите на Иманол Алгуасил водеха пет минути преди края на срещата с 2:0. Така северняците са 6-ти и имат 31 точки. Давид Силва и Пачеко са аут за гостите.

Прогноза: Виляреал – Реал Сосиедад 3:2


Хетафе – Алавес
Дата: 31.01.2021 г.
Час: 15:00

След две поредни победи, които стабилизираха Хетафе, тимът отново загуби при това с гръмкото 1:5 от Атлетик Билбао. Играчите на Хосе Бордалас откриха резултата в 1-ата минута, но впоследствие допуснаха разгром. Така клубът от покрайнините на Мадрид остава с 23 точки и е на 13-то място в таблицата. Кучо е наказан, а с контузии са Поведа, Мойехо и Юнал.

Алавес инкасира четвърта поредна загуба, след като в последния си мач от първенството баските бяха разбити с 1:4 у дома от шампиона Реал Мадрид. Поражението остави "синьо-белите“ с 18 точки, а хората на Пабло Мачин са в зоната на изпадащите, като заемат 18-та позиция. Баро е наказан, а Ели е с контузия.

Прогноза: Хетафе – Алавес 2:0


Гранада – Селта Виго
Дата: 31.01.2021 г.
Час: 19:30

Борещият се за място в европейските клубни турнири наесен тим на Гранада допусна малко очаквана загуба с 1:3 при визитата си на замесения в борба за оцеляване Осасуна. Поражението остави възпитаниците на Диего Мартинес с 28 точки, а южняците заемат 7-мо място в подреждането. Брис и Ерера са наказани, а Лосано и Гоналон продължават да лекуват травми.

След серията от три поредни загуби Селта не допусна ново поражение, но и не спечели. В предишния кръг галисийци направиха 1:1 у дома срещу Ейбар. В момента "небесносините“ са 10-ти и имат 24 точки. Аут за визитата в Гранада са Суарес, Аспас и Юнка.

Прогноза: Гранада – Селта Виго 1:1


Бетис – Осасуна
Дата: 01.02.2021 г.
Час: 22:00

Отборът на Бетис не успя да запише трети последователен успех в Ла Лига. В предишния кръг "зелено-белите“ завършиха 2:2 на гости на Реал Сосиедад, като играчите на Мануел Пелегрини заслужават похвали за това, че до последно не се отказаха, въпреки че изоставаха с два гола пет минути преди края на мача. Със спечелената точка севилци имат общо 27 и са на 8-мо място в класирането. Акуоку е наказан, а с контузии са Браво, Гарсия, Мартин, Бартра и Камараса.

След 13 поредни мача без победа отборът на Осасуна пое глътка въздух и записа успех при домакинството си на Гранада за крайното 3:1. Така северняците събраха 19 точки и успяха да се измъкнат от зоната на изпадащите, като са на спасителното 17-то място. Аут за тежката визита в Севиля са Гарсия, Ернандес, Брашанац, Адриан и Мартинес.

Прогноза: Бетис – Осасуна 3:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
221