Барселона дръпна на върха след бой над Малага


Т. Михайлов

Барселона дръпна на върха след бой над Малага

Барселона победи с 4:1 Малага на “Камп ноу” и увеличи преднината си пред втория Реал Мадрид на 4 точки. След грешката на “белия балет” срещу Алмерия каталунците бяха мотивирани и с лекота надиграха съперника си. На два пъти Вия, и по веднъж Иниеста и Педро се разписаха за 13-ата поредна победа на тима на Гуардиола.

Първото попадение дойде още в 8-ата минута, когато Алвеш подаде към Иниеста, който с удар от въздуха намери мрежата след рикошет в гредата. В 17-ата минута Шави разтресе горната греда. Малко след това резултатът бе удвоен от Давид Вия, който получи асистенция от Меси при бърза контраатака.

В 36-ата минута резултатът стана класически след гол на Педро, който бе 60-ти за Барселона от началото на сезона. С него бе изравнен и клубният рекорд за най-много попадения за един полусезон. До почивката и Лионел Меси имаше два добри шанса да се разпише, но късметът не бе с него.

Втората част бе малко по-равностойна. В 68-ата минута Дуда намали след добре изпълнен пряк-свободен удар, но в 74-ата Чави намери Вия, който финтира Асенхо и направи 4:1. До края каталунците изпуснаха още няколко положения.

  Сподели
119