Барса се справи с Гранада, спорни моменти белязаха мача (видео)


FUTBOL-TV

Барса се справи с Гранада, спорни моменти белязаха мача (видео)

Барселона разгроми с 4:0 като гост Гранада в мач от 18-ия кръг на Ла Лига. С по две попадения за каталунците се отчетоха Антоан Гризман и капитанът Лионел Меси. Двубоят бе може би най-силният за Барса от началото на сезона, а каталунците изглежда, че подобряват формата си с всеки изминал мач, като това е третата им поредна победа в Ла Лига.

В 12-ата минута Серхио Бускетс се опита да изведе Лионел Меси зад гърба на отбраната на Гранада, Роберто Солдадо пресече топката, но не успя да я изчисти, а я изпрати право в краката на Антоан Гризман, който бе сам срещу Руи Силва, успя да реагира бързо и да вкара за 1:0. Домакините настояваха за засада на Гризман, но реферът зачете гола.

Лионел Меси покачи на 0:2 в 35-ата минута, след като Гризман го намери сам фронтално срещу вратата в наказателното поле и аржентинецът препарира Силва с левия крак в горния десен ъгъл. Трябва да се отбележи обаче, че атаката за втория гол тръгна от игра с ръка на Бускетс, която дори не бе разгледана от ВАР. Така и този гол бе зачетен.

Барселона реализира трети гол в 43-ата минута. Лионел Меси от фаул прати топката в долния десен ъгъл на вратата на Руи Силва. След малко повече от час игра Усман Дембеле с много добър пас намери Антоан Гризман, а той с премерен удар вкара топката във вратата на Руи Силва.

Десетина минути преди края на двубоя Гранада остана с човек по-малко, след като резервата Хесус Вайехо, който играе като отдаден под наем от Реал Мадрид, бе изгонен с директен червен картон заради нарушение като последен в отбраната срещу Мартин Брейтуейт,

Барселона вече има 34 точки и се завърна на третата позиция, на две зад втория Реал Мадрид, който по-късно тази вечер гостува на Осасуна. Гранада остава с 24 точки на седмото място.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
100