Уеска – Барселона: Тежък мач за гостите


Н. Гавазов

Уеска – Барселона: Тежък мач за гостите

Уеска - Барселона

Стадион: "Ел Алкорас", Уеска

Дата: 03.01.2021 г.

Час: 22:00 ч.

Съдия: Гилермо Куадра

Уеска ще бъде домакин на Барселона в мач от 17-я кръг на Пример дивисион. Арагонци са изправени пред тежка задача да вземат нещо от тази среща и да подобрят положението си, след като имат само една победа в последните си 16 двубоя и определено си спечелиха статута на най-слабия отбор в Лигата. В миналия кръг хората на Мичел претърпяха поражение с 2:1 във Виго и са с две загуби и равенство в последните си три конфронтации. Така арагонци останаха на последно място в таблицата, а единственият светъл лъч е фактът, че спасителният бряг не е толкова далече – само 4 точки.

Барселона продължава с нестабилното си представяне, а това отдалечава тима от борбата за титлата в Ла Лига. Колкото и тъжно да изглежда за феновете на каталунците, истината е, че "блаугранас" дори не е замесена в битката за испанската корона и всякакви изказвания на един или друг футболист по отношение на титлата изглеждат смешни. Барселона победи Реал Сосиедад в средата на декември, след което последва домакинско равенство с аутсайдера Валенсия. Последва категоричен успех на гости на Реал Сосиедад, за да дойде равенството срещу поредния слабак в лицето на Ейбар. Това е лицето на днешната Барселона – неубедителна и  с колеблива защита. Вярно е, че хората на Роналд Куман се придвижиха нагоре в таблицата за класиране, но второто място остава на 10 точки и към момента е несериозно да се мисли, че "блаугранас" може да се приближи към лидерите.

Домакините са без контузения Мафео. Гостите не могат да разчитат на намиращите се в лазарета Фати, Роберто, Пике, Коутиньо. Добрата новина е завръщането на Лионел Меси, който почиваше срещу Ейбар.

Няма съмнение, че Барселона е фаворит в този двубой и би трябвало да спечели срещу най-слабия тим в лигата. Факт е обаче, че арагонци се бият във всеки един мач, умеят да затварят играта и да създават адски проблеми за противниковите нападатели. Въпросът е, дали каталунците ще проявят достатъчно настойчивост и воля, за да пречупят своя съперник? Логиката сочи, че това трябва да се случи, но е добре да имаме и едно наум и по възможност да използваме знак "Х", ако залагаме на тази среща.

Прогноза: Уеска – Барселона 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Барселона (Роналд Куман)
 
Тер Щеген
   
Дест
Араухо
Ленгле
Алба
Педри
Бускетс
Де Йонг
Педри
Меси
Брайтвайт
Оказаки
Онтиверос
Гарсия
Ферейро
Москуера
Рико
Галан
Сиовас
Пулидо
Лопес
   
Фернандес
 
Уеска (Мичел)

Обоснована прогноза: Уеска - Барселона 1:2

  Сподели
505