Гранада победи Валенсия в мач с три червени картона


Н. Гавазов

Гранада победи Валенсия в мач с три червени картона

Двубоят от шестнадесетия кръг на испанската Ла Лига между Гранада и Валенсия се оказа богат на емоции благодарение на агресивния старт от двете страни. Още в 15-ата минута Кенеди успя да нанесе първия резултатен удар към вратата на гостите, но VAR отмени попадението заради фаул в атака, който се случи в ранния етап на офанзивата.

"Прилепите“ успяха да отговорят на опонентите си в средата на първото полувреме, когато в 36-ата минута Денис Черишев асистира на Кевин Гамейро, но същият Кенеди не позволи на гостите да се оттеглят на почивката с предимство на таблото.

Второто полувреме се превърна във "фестивал на грубостта" и от двете страни, което доведе до три червени картона. Два от тях оставиха гостите с девет човека, като Хасон и Гедеш се "отличиха" с интервал от три минути. Емоциите обаче не намаляха и  Дуарте последва съперниците си в съблекалнята.

Въпреки това домакините успяха да реализират численото си превъзходство, благодарение на точния удар на Молина две минути преди края на редовното време.

Гранада - Валенсия 2: 1

Голове: Кенеди, 45 + 3, Молина, 88 - Гамейро, 36

  Сподели
158