Барселона ще завърши годината с победа


Н. Гавазов

Барселона ще завърши годината с победа

Барселона - Ейбар

Стадион: "Камп Ноу", Барселона

Дата: 29.12.2020 г.

Час: 20:15

Съдия: Хвиер Алберола

Барселона посреща Ейбар в двубой от 16-я кръг на Примера дивисион и ще се опита да завърши календарната година на мажорна нота. Каталунците имат всички основания да се надяват на това срещу аутсайдера, въпросът е дали колективът н Роналд Кумн няма да подцени своя противник.

"Баугранас" постепенно набра ход и записа три победи и равенство в четирите си мача след изненадващата загуба на гости на Кадис в началото на декември. В миналия кръг Барселона гостува на Валядолид и с изненадваща лекота се справи със своя противник – победа с 3:0, като класическият резултат бе оформен от Лионел Меси, който подобри рекордна на Пеле по брой голове за един клуб. След този успех катлунците заемат 5-то място в таблицата за класиране, на 8 точки от лидерите Атлетико и Реал Мадрид.

Ейбар постигна изненадваща победа на гости на Реал Бетис в края на ноември, но в четирите си мача след това баските записаха две равенства и две поражения. В миналия кръг колективът на Хосе Мендилибар гостува на Депортиво Алавес и претърпя загуба с 2:1, въпреки че поведе в резултата. Този неуспех остави тима на 17-то място в таблицата за класиране, на точка от опасната зона.

Фати, Роберто и Пике са контузени, а Жорди Алба е наказан. Меси ще почива и ще се завърне в строя на 1 янури за подготовката за следващия мач на тима. Гостите са без Коте.

Фаворит в мача е Барселона и това ясно се вижда от статистиката. Домакините имат 11 победи и само едно равенство в 12 срещи с Ейбар тук, като гостите успяха да вкарат само 6 гола в този период. Последният сблъсък между двата тима на това място завърши с победа 5:0 за каталунците.

Съветът ни е да се доверим на Барселона, но не бива да очакваме гръмка победа. По-вероятно е под 2.5 гола, отколкото 2.5 попадения  мача, като домакините ще се разпишат и в двете полувремена.

Прогноза: Барселона – Ейбар 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Ейбар (Хосе Миндилибар)
 
Дмитрович
   
Поцо
Бургос
Бигас
Арбия
Диоп
Експозито
Леон
Инуи
Хил
Гарсия
Коутиньо
Брайтвайт
Гризман
Де Йонг
Бускетс
Педри
Фирпо
Ленгле
Араухо
Дест
   
Тер Щеген
 
Барселона (Роналд Куман)

Обоснована прогноза: Барселона - Ейбар 2:0

  Сподели
164