Анонс на 16-ти кръг на Примера Дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 16-ти кръг на Примера Дивисион

СевиляВиляреал
Дата: 29.12.2020 г.
Час: 18:00

Севиля стигна до труден, но важен успех в предишния кръг. В него "рохибланкос“ се наложиха с минималното 1:0 на гости на Валенсия, а победата беше трета поред далеч от дома. Така играчите на Хулен Лопотеги имат 23 точки и са на 6-то място в класирането, като са на три пункта от Топ 4 и предстоящия съперник. Освен това андалусци имат и два мача по-малко, като са в изгодна позиция да атакуват по-предно място. Фернандо, Вацлик и Ескудеро са аут за домакините.

Коравият тим на Виляреал е в серия от 12 поредни мача без загуба. Преди по-малко от седмица "жълтата подводница“ не успя да се справи у дома срещу Атлетик Билбао и двубоят завърши 1:1. Селекцията на Унай Емери е на 4-то място и има 26 пункта. Гаспар, Коклен и Морено пропускат гостуването в Севиля.

Прогноза: Севиля – Виляреал 2:2


Кадис – Валядолид
Дата: 29.12.2020 г.
Час: 22:30

Добре представящият се доскоро новак Кадис инкасира трета поредна загуба, като този път южняците отстъпиха с 0:1 на гости на Бетис. Това бе седмо поражение от началото на сезона за андалуския клуб, а след него Кадис е на 11-то място с актив от 18 точки. Кесада и Адеканйе са отсъстващи за домакините.

Валядолид не успя да запише четвърти последователен двубой без поражение на собствен терен и в предишния кръг кастилци очаквано отстъпиха с 0:3 от гранда Барселона. "Виолетовите“ са под чертата, като заемат 18-то място с актив от 14 точки. Янко и Оливас са контузени за Валядолид.

Прогноза: Кадис – Валядолид 1:0


Леванте – Бетис
Дата: 29.12.2020 г.
Час: 22:30

Отборът на Леванте записа шесто равенство от началото на сезона, след като в предишния кръг "жабките“ завършиха 1:1 на гости на новака Уеска. Валенсианци имат 15 точки, като заемат 15-то място и са само на точка от първия от отборите под чертата. Постиго е аут за домакините.

Бетис записа трета победа на собствен терен и "зелено-белите“ вече имат общо шест успеха до момента. В последния си мач от Ла Лига възпитаниците на Мануел Пелегрини се наложиха с минималното 1:0 над Кадис. Севилци са с 19 точки и към момента се намират на 9-та позиция в подреждането. Родригес и Емерсон са наказани, а с травми са Бартра, Карвальо, Сидней, Каналес и Камараса.

Прогноза: Леванте – Бетис 1:1


Гранада – Валенсия
Дата: 30.12.2020 г.
Час: 18:00

Серията от две поредни победи за Гранада приключи в предишния кръг, когато андалусци очаквано отстъпиха с 0:2 на гости на шампиона Реал Мадрид. Хората на Диего Мартинес имат 21 точки и са на 7-ото място в класирането. Гоналон е наказан, а с контузии за домакините са Мила, Мачис, Вико и Монторо.

Валенсия записа шести пореден мач без победа в Примера Дивисон. В предишния кръг "прилепите“ отстъпиха с 0:1 у дома от Севиля, а загубата остави селекцията на Хави Грасия с актив от 15 пункта, като "лос че“ е само на точка от зоната на изпадащите и заема 14-ото място в колоната. Силесен, Паулища, Рачич и Гамейро са контузени за Валенсия.

Прогноза: Гранада – Валенсия 1:1


Селта Виго – Уеска
Дата: 30.12.2020 г.
Час: 20:15

Селта не успя да запише пети пореден успех, тъй като в последния си мач от първенството галисийци направиха 1:1 на гости на Хетефе. "Небесносините“ имат 20 точки и са на 8-ото място в таблицата. Мина и Юнка са контузени за домакините.

Новакът Уеска продължава да е отборът с най-много равенства от началото на сезона – 9 до момента. В предишния кръг клубът от провинция Арагон отново извъртя реми, като този пъти играчите на Мичел поделиха точките с Леванте за крайното 1:1. Уеска остава под чертата, като е на предпоследното 19-то място с актив от 12 точки. Инсуа е наказан, а с травми са Мафео и Рамирес.

Прогноза: Селта Виго – Уеска 3:1


Атлетик Билбао – Реал Сосиедад
Дата: 31.12.2020 г.
Час: 15:00

Атлетик Билбао продължава да е все така колеблив далеч от дома. Въпреки това, в последния си мач "лъвовете“ успяха да измъкнат точка при гостуването си на амбициозния тим на Виляреал за крайното 1:1. Играчите на Гайска Гаритано имат 18 пункта и са на 10-то място в класирането. Вилалибре е аут за Атлетик.

Доскорошният лидер в Ла Лига Реал Сосиедад не само, че сдаде първото място, но и е в серия от три последователни загуби, а преди това беше записал три поредни ремита. В предишния кръг хората на Иманол Алгуасил отстъпиха от новия водач в подреждането – Атлетико Мадрид, с 0:2. "Синьо-белите“ са 3-ти и имат 26 точки. Салдуа, Янузай и Сангали пропускат големия баски сблъсък.

Прогноза: Атлетик Билбао – Реал Сосиедад 3:2


Осасуна – Алавес
Дата: 31.12.2020 г.
Час: 17:15

Последният в класирането Осасуна прекъсна серията от четири поредни загуби, но северняците отново не спечелиха и вече в осем последователни кръга са без успех. Преди седмица играчите на Хагоба Арасате направиха 2:2 на гости на новака Елче, като Осасуна на два пъти повеждаше в резултата, но така и не съумя да запази преднината си. Клубът от Памплона е 20-ти и има 12 точки. Перес е наказан, а с травми са Торо и Авила.

Алавес пък прекъсна серията от две поредни загуби и в предишния кръг баските се наложиха с 2:1 у дома над Ейбар в регионален сблъсък. "Синьо-белите“ стигнаха до успеха след обрат още през първата част, а след него играчите на Асиер Гаритано имат 17 пункта и са на 13-то място в колоната. Батаглия е наказан, а контузени са Дуарте и Ели.

Прогноза: Осасуна – Алавес 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
437