Реал отново спечели мадридското дерби


Т. Михайлов

Реал отново спечели мадридското дерби

Реал Мадрид победи с 3:1 Атлетико в първи ¼-финал от турнира за Купата на Краля, игран на “Сантяго Бернабеу” и взе добър аванс преди реванша на “Висенте Калдерон”. “Дюшекчиите” първи излязоха напред в резултата, но бяха обърнати. Последната победа на “рохибланкос” в това дерби датира от далечната 1999.

Суперзвездата на Атлетико Диего Форлан откри, след авантаж, даден при нарушение на Касияс срещу Агуеро в наказателното поле. Самият аржентинец бе в засада, която не бе забелязана от съдиите. Още в 14-ата минута обаче Серхи Рамос изравни с глава след центриране от корнер.

Последваха минути на тотален натиск пред вратата на Де Хея, но отличните изяви на стража и късмета не позволиха на Реал да се оттегли на почивка с аванс. В началото на втората част Атлетико се окопити и дори стигна до греда чрез Асунсао. В 61-ата минута обаче Роналдо получи чудесен пас от Йозил и направи 2:1.

Резултатът обаче не даваше спокойствие на Жозе Моуриньо и неговите футболисти дадоха всичко от себе си, за да вкарат още един гол. Това стана чак в 90-ата минута, когато защитата на Атлетико допусна детинска грешка и Йозил направи 3:1.

  Сподели
159