Барса мачка, а Меси задмина рекорд на Пеле


FUTBOL-TV

Барса мачка, а Меси задмина рекорд на Пеле

Барселона победи безпроблемно с 3:0 Валядолид в двубой от испанската Ла Лига. Каталунците се представиха убедително и без да хабят излишни сили успяха да вземат 3 точки, с които събраха актив от 24 (след 14 мача). Лидер е Атлетико Мадрид с 32 точки от 13 мача.

Резултатът бе открит от Клеман Ленгле в 21-ата минута, когато засече с глава центриране на Лионел Меси. Каталунците удвоиха своя аванс десетина минути преди края на частта. Меси задържа топката, след което изведе Сержиньо Дест отдясно. Американецът центрира успоредно към Мартин Брейтуейт, който нямаше проблеми да се разпише.

В 65-ата минута Барселона осъществи страхотна комбинация. Педри с пета изведе Меси на стрелкова позиция и аржентинецът не сбърка за 0:3. С отбелязаното попадение, аржентинецът задмина Пеле и вече е футболистът с най-много голове с екипа на един отбор – 644.

Гостите пропуснаха да стигнат до още по-изразителен успех. В последната минута от редовното време Филипе Коутиньо стреля от границата на наказателното поле, но ударът му срещна странични стълб.

В добавеното време Меси също нацели гредата, а секунди преди края Масип спаси много опасен негов удар. В крайна сметка аржентинецът не съумя да удвои головата си сметка в мача.

  Сподели
101