Барселона няма да сгреши срещу Валядолид


Н. Гавазов

Барселона няма да сгреши срещу Валядолид

Валядолид - Барселона

Стадион: "Хосе Сорила", Валядолид

Дата: 22.12.2020 г.

Час: 23:00 ч.

Съдия: Марио Мелеро

Реал Валядолид ще посрещне Барселона в мач от 15-я кръг на Примера дивисион и ще се опита да продължи добрата серия. Но дали това ще е възможно срещу именития си съперник, който загуби достатъчно точки от началото на сезона? Или каталунците отново ще стъпят накриво, както го направиха не един път през тази кампания?

Валядолид се намира на 18-то място в таблицата за класиране, с актив от 14 точки и е очевидно, че колективът на Серхио Гонзалес ще се бори за оцеляването си. Факт е обаче и това, че 8 точки от актива на кастилци бяха спечелени в последните пет срещи. т.е. повече, отколкото в предишните 8 двубоя, което означава, че тимът се стабилизира и няма да се даде без бой.

Барселона продължава с нестабилното си представяне. Каталунците бяха изпаднали в технически нокдаун в началото на декември, след като загубиха от Кадис и Ювентус, но след това записаха две важни победи над Леванте и Реал Сосиедад. И точно, когато всички очакваха, че тимът ще продължи победния си ход, дойде мачът с Валенсия и равенството в него. Всичко това показва, че Барселона има проблеми и за това комично звучат изявленията на един или друг футболист на "блаугранас", че целта е спечелване на всички трофеи. Ясно е, че бъдещето на Роналд Куман е под голям въпрос и нидерландецът може да си замине след изборите за президент. По-неприятното ще бъде, ако Лионел Меси си тръгне,  защото на практика това е единственият играч, който прави нещо на терена.

Оливас и Янко са контузени от домакините, а гостите са без Фати, Роберто и Пике. Дембеле поднови тренировки, но тази среща идва много рано за него.

Фаворит в мача е Барселона. И така ще бъде още дълго време, независимо от моментната форма на тима и мястото му в таблицата. Очакванията са, че гостите ще доминират над по-слабия си съперник и ще постигнат победа, която ще ги остави на 5 точки от върха в таблицата.

Прогноза: Валядолид - Барселона 0:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Барселона (Роналд Куман)
 
Тер Щеген
   
Дест
Араухо
Мингуеса
Алба
Педри
Бускетс
Де Йонг
Гризман
Меси
Брайтвайт
Вейсман
Гуардиола
Плано
Меса
Алкарас
Орелана
Гарсия
Гонзалес
Фернандес
Хервиас
   
Масип
 
Валядолид (Серхио)

Обоснована прогноза: Валядолид - Барселона 0:2

  Сподели
212