Анонс на 15-ти кръг на Примера Дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 15-ти кръг на Примера Дивисион

Елче – Осасуна
Дата: 22.12.2020 г.
Час: 18:30

Новакът Елче записа седми пореден мач без победа в Примера. Този път валенсианци отстъпиха с 1:3 на гости на лидера Атлетико Мадрид. Така отборът от едноименния град е с 14 точки и е на 16-то място в класирането, като все още се задържа над зоната на изпадащите заради по-добрите си показатели спрямо Валядолид. Карийо и Мфулу са под въпрос за Елче.

Осасуна инкасира четвърта поредна загуба и осма от началото на сезона. Северняците паднаха с 1:3 у дома от Виляреал и продължават да са на последното 20-то място в класирането, като Осасуна е с 11 точки, а бъдещето на треньора Хагоба Арасате е под въпрос. Авила, Джони, Торо и Перес са контузени, а Ернандес е наказан.

Прогноза: Елче – Осасуна 2:1


ВаленсияСевиля
Дата: 22.12.2020 г.
Час: 18:30

Валенсия записа второ поредно равенство 2:2 в Ла Лига и общо трето поред, като вече в пет последователни кръга "прилепите“ нямат победа. Преди няколко дни "лос че“ поделиха точките на гости на Барселона. Валенсия е на 13-то място в класирането и имат 15 точки, като са само на точка от опасната зона. Гамейро и Силесен са с травми за домакините.

Севиля не успя да се доближи до Топ 4, след като изтърва победата срещу намиращия се в зоната на изпадащите отбор на Валядолид за крайното 1:1. Селекцията на Хулен Лоптеги водеха до самия край на срещата, но допуснаха изравнителен гол и така андалусци са с 20 пункта, като са 7-ми в колоната. Вацлик, Ескудеро и Ел Хадади са контузени.

Прогноза: Валенсия – Севиля 2:2


Уеска – Леванте
Дата: 22.12.2020 г.
Час: 20:45

По-малко от седмица след като постигна едва първия си успех за сезона, новакът Уеска допусна нова загуба. Този път съставът от провинция Арагон отстъпих с 0:2 на гости на Атлетик Билбао. Уеска е на предпоследното 11-то място и са с 14 точки. Мафео и Пулидо са аут за домакините.

Леванте пое глътка въздух и постигна втора поредна победа на собствен терен. "Жабките“ се наложиха с 2:1 над доскорошния лидер Реал Сосиедад и то след обрат. Валенсианци имат 14 точки и успяха да се изкачат до 15-та позиция в таблицата. Барди, Кампаня, Дуарте, Тоньо и Дукуре са контузени.

Прогноза: Уеска – Леванте 0:0


Виляреал – Атлетик Билбао
Дата: 22.12.2020 г.
Час: 23:00

Амбициозният състав на Виляреал записа 11-ти пореден мач без загуба в Ла Лига, като успя да постигне първи успех след четири поредни ремита. Възпитаниците на Унай Емери се наложиха на гости на последния Осасуна с 3:1. "Жълтата подводница“ е с 25 точки, като е на 4-то място и на четири пункта от върха. Алкасер, Коклен, Морено и Ибора са аут, а Бака е под въпрос.

Атлетик Билбао прекъсна серията от четири поредни загуби и в предишния кръг баските очаквано се наложиха с 2:0 у дома над новака Уеска. "Лъвовете“ имат 17 точки и се изкачиха на 10-та позиция в подреждането. Ноласкоайн е контузен за северняците.

Прогноза: Виляреал – Атлетик Билбао 2:1


Хетафе – Селта Виго
Дата: 23.12.2020 г.
Час: 18:30

След седем поредни мача без победа Хетафе успя да стигне до успех, който дойде на гости на новака Кадис за крайното 2:0. Хората на Хосе Бордалас са 11-ти и имат 16 точки. Отсъстващи за клуба от покрайнините на Мадрид са Родригес и Оливера.

Селта продължава да се изкачва нагоре в класирането и в последния си мач от Примера галисийци се наложиха с 2:0 над Алавес. Това бе четвърта поредна победа за "небесносините“ и след нея Селта има 19 точки, като се намира на 8-мо място в класирането. Алварес и Юнка са контузени за гостите.

Прогноза: Хетафе – Селта Виго 1:1


Алавес – Ейбар
Дата: 23.12.2020 г.
Час: 23:00

Алавес допусна втора поредна загуба и вече в три поредни кръга баските са без успех. Северняците отстъпиха с 0:2 на гости на Селта, а след поражението "синьо-белите“ са непосредствено над зоната на изпадащите, заемайки 17-та позиция, с актив от 14 точки. Ели е аут за домакините.

Ейбар се опита да се опълчи у дома срещу шампиона Реал Мадрид, но в крайна сметка силите на баските не стигнаха ди те загубиха с 1:3. Така хората на Хосе Мендилбар остават с 15 пункта, а северняците са 14-ти. Коте, Гонсалес и Бигас са аут.

Прогноза: Алавес – Ейбар 1:1


Бетис – Кадис
Дата: 23.12.2020 г.
Час: 23:00

Бетис започна сезона с много големи очаквания, че с назначаването на Мануел Пелегрини за старши-треньор ще дойдат добрите дни за севилци, но реалността след първите 14 кръга на кампанията е коренно различна. Бетис има същият брой загуби, колкото и последният във временното класиране Осасуна – 8 поражения. В предишния кръг "зелено-белите“ отстъпиха с 0:2 на гости на Гранада. Андалусци остават с 16 точки, които им отреждат 12-ото място в подреждането. Камараса и Каналес са контузени, а с наказания са Родригес и Емерсон.

Новакът Кадис допусна втора поредна загуба, като този път "лос амарийос“ отстъпиха с 0:2 на собствен терен от Хетафе. Поражението остави южняците с 18 точки, а Кадис е на 9-то място в класирането. Кесада е аут за гостите.

Прогноза: Бетис – Кадис 2:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
291