Провал за Барса на Камп Ноу, Меси изравни Пеле (видео)


FUTBOL-TV

Провал за Барса на Камп Ноу, Меси изравни Пеле (видео)

Лионел Меси изравни рекорд на Пеле. Звездата на Барселона вече е рамо до рамо с футболната икона от миналото по най-много вкарани попадения с екипа на един отбор. Аржентинецът се разписа в края на първото полувреме на двубоя срещу Валенсия, изравнявайки резултата. Голът му във вратата на "прилепите" бе №643 с фланелката на каталунците. Пеле има същия брой попадения с екипа на Сантос.

Иначе Барселона и Валенсия завършиха 2:2 в зрелищен мач от 14-ия кръг на Ла Лига. В 29-ата Карлос Солер центрира от корнер, Диакаби се озова абсолютно сам и заби топката в левия ъгъл на Марк-Андре тер Стеген.

В 45-ата минута каталунската отбрана отново заспа. Черишев центрира отляво и Макси Гомес засече с глава, но Тер-Стеген показа отличен рефлекс и спаси тима си отново. В ответната атака Гризман бе изблъскан в гръб от Хосе Гая в наказателното поле и Алехандро Ернандес посочи бялата точка. Меси би дузпата, но Доменек спаси. При добавката обаче нямаше грешка - 1:1.

През втората част Барселона натисна съперника и в 52-ата минута стигна до 2:1 след красив гол със странична ножица на бранителя Роналд Араухо. Валенсия обаче отново стигна до равенство с попадение на Макси Гомес в 69-ата минута. До края Барса пропусна на няколко пъти при удари на Коутиньо и Меси, и не успя да постигне трета поредна победа в Ла Лига.

Каталунците са пети на 8 точки зад лидера Атлетико (Мадрид), който е с мач по-малко. Валенсия пък остава на 12-о място на 14 от върха и на 4 от изпадащите.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
145