Барселона ще запише още една победа


Н. Гавазов

Барселона ще запише още една победа

Барселона - Валенсия

Стадион: "Камп Ноу", Барселона

Дата: 20.12.2020 г.

Час: 17:15

Съдия: Алехандро Хернандес

Барселона посреща Валенсия в двубой от 14-я кръг на Примера дивисион и ще се опита да продължи по пътя на победите, особено срещу разколебан съперник какъвто са  "прилепите"  в момента. Дали обаче хората на Хави Гарсия няма да изригнат точно срещу вицешампиона и да преобърнат сезона?

Барселона бе изпаднала в частичен нокдаун след загубите от Кадис и Ювентус, но "блаугранас" се върна на победния път в двубоя с аутсайдера Леванте, който дойде точно навреме, за да намали напрежението около тима. В средата на седмицата каталунците пък победиха Реал Сосиедад, а това позволи на колектива на Роналд Куман да се изкачи на пето място в таблицата за класиране, на 6 точки от лидера Атлетико Мадрид. Барселона обаче остана неубедителна и при двете си победи, отборът изглежда изморен, а претенциите към защитата остават големи. Освен това проблемите извън терена допълнително създават напрежение и много теми за разговор около клуба.

Валенсия се намира само на 6 точки от каталунците, но "прилепите" са без победа в последните си 4 мача. В миналия кръг хората на Хави Гарсия бяха домакини на Атлетик и с големи усилия се добраха до равенството. Като цяло валенсианци са само с две победи в последните си 14 мача и на три пункта от опасната зона, а това красноречиво показва, че отборът се намира в сериозна криза.

Фати, Роберто и Пике са в лазарета. Гостите са без Гмейро и Силесен.

Барселона вече допусна 4 загуби и е вън от съмнение, че каталунците не могат да си позволят повече загуби , ако искат да бъдат конкурентни за титлата. Със сигурност Куман и хората му ще хвърлят всички усилия, за да извлекат максимума от мач срещу определено по-слаб съперник. Очакванията са за победа на домакините и удължаване на кризата във Валенсия.

Прогноза: Барселона – Валенсия 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Валенсия (Хави Гарсия)
 
Доменех
   
Вас
Паулища
Диакаби
Гай
Мусах
Рачич
Солер
Гуедеш
Вайехо
Гомес
Брайтвайт
Меси
Гризман
Де Йонг
Бускетс
Педри
Алба
Ленгле
Араухо
Дест
   
Тер Щеген
 
Барселона (Роналд Куман)

Обоснована прогноза: Барселона - Валенсия 2:0

  Сподели
198