Барселона обмисля да продаде Коутиньо


Н. Гавазов

Барселона обмисля да продаде Коутиньо

Полузащитникът на Барселона Филипе  Коутиньо може да смени клубната си принадлежност в близко бъдеще, тъй като ръководството на клуба започна да обмисля продажбата му отново. Това съобщава Ara.cat.

Според източника,  причината за повдигането  на този въпрос сред върхушката на каталунския гранд са финансови проблеми, причинени от последиците от коронавирусната пандемия. В тази връзка шефовете на Барселона се опитват да намерят начини да намалят текущите разходи на клуба.

Коутиньо, който печели по 23 милиона евро годишно преди плащане на данъците е с четвъртата най-висока заплата в отбора след Антоан Гризман, Марк-Андре Тер Щеген и Лионел Меси.

Също така не в полза на бразилския халф скорошният прогрес на 18-годишния Педри, който се присъедини към Барселона от Лас Палмас през миналото лято, а през този сезон имаше 16 битки и вкара 2 гола.

Напомняме, че "блаугранас" се опита да продаде Коутиньо по време на ръководството на Хосеп Бартомеу, но никой от клубовете не искаше да плати 60 милиона евро за играча. Агентът на футболиста Киа Джурабчан, коментирайки слухове за преход в Ювентус, по-рано заяви, че клиентът му не възнамерява да напусне Барселона.

  Сподели
210