Анонс на 14-ти кръг на Примера Дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 14-ти кръг на Примера Дивисион

Атлетик Билбао – Уеска
Дата: 18.12.2020 г.
Час: 22:00

Слабата форма на Атлетик Билбао далеч от дома продължи и баските нямат успех при гостуване вече в шест последователни визити. За отминалата седмица "лъвовете“ изиграха два мача, като в първия от тях играчите на Гайска Гаритано направиха 2:2 на гости на Валенсия, а след това отстъпиха с 1:3 от шампиона Реал Мадрид. Така Атлетик няма победа общо в четири последователни мача. Баските са 13-ти и имат 14 точки, а хубавите новини са, че в тима няма контузени футболисти.

Едва в 13-я кръг от сезона в Ла Лига новакът Уеска успя да постигне първа победа на сметката си. В предишния кръг съставът от провинция Арагон се наложи с минималното 1:0 у дома над Алавес. Въпреки успеха, играчите на Мичел остават в зоната на изпадащите, като са на предпоследното 19-то място с 11 пункта. Рамирес и Дукуре са аут за гостите.

Прогноза: Атлетик Билбао – Уеска 2:1


Леванте – Реал Сосиедад
Дата: 19.12.2020 г.
Час: 19:30

След пет поредни равенства и успех над Хетафе отборът на Леванте допусна очаквана загуба преди седмица. "Жабките“ отстъпиха с 0:1 на гости на гранда Барселона и така валенсианци останаха под чертата, като се намират на 18-то място с 11 точки. Всички играчи на домакините са на линия за предстоящия двубой.

Реал Сосиедад записа четвърти пореден двубой без победа и сдаде лидерската позиция в Примера. Баските изиграха два мача за отминалата седмица, като първо направиха 1:1 у дома срещу Ейбар, а няколко дни по-късно "синьо-белите“ отстъпиха с 1:2 на гости на Барселона. Възпитаниците на Иманол Алгуасил са на 2-ро място и имат 26 пункта, с колкото е и Атлетико Мадрид, чийто показатели са по-добри. Аут за визитата във Валенсия са Гуриди и Сангали.

Прогноза: Леванте – Реал Сосиедад 0:1


Осасуна – Виляреал
Дата: 19.12.2020 г.
Час: 19:30

Отборът на Осасуна допусна трета поредна загуба и общо пета за последните си шест мача в Примера. Това се случи преди седмица, когато северняците отстъпиха с 2:3 на гости на Валядолид след допуснат обрат през втората част. Осасуна остава с 11 точки и вече е на последното 20-то място в класирането. Будимир, Торо, Перес и Авила са с травми за домакините.

Виляреал пък записа четвърто поредно равенство в първенството и по този начин "жълтата подводница“ е в серия от осем последователни мача, в които не познава вкуса на загубата. Преди седмица селекцията на Унай Емери завърши при резултат 1:1 на гости на Бетис. Виляреал е с 22 точки и е на 4-ото място в подреждането. Педраса е наказан, а с контузии са Еступинян, Коклен, Ибора, Бака и Морено.

Прогноза: Осасуна – Виляреал 1:3


Севиля – Валядолид
Дата: 19.12.2020 г.
Час: 22:00

Амбициозният отбор на Севиля все повече започва да набира скорост и в предишния кръг "рохибланкос“ записаха четвърта победа за последните си пет мача в Ла Лига. Този път възпитаниците на Хулен Лопетеги сразиха с 1:0 Хетафе. Така южняците вече имат 19 точки и са на 5-то място в таблицата. Аут за андалусци са Навас, Ел Хадади, Вачлик и Ескудеро, а Ракитич е под въпрос.

Валядолид постигна трети успех на сметката си до момента, а "виолетовите“ надиграха Осасуна за крайното 3:2 у дома и то след обрат през втората част. Победата измъкна играчите на Серхио Гонсалес от зоната на изпадащите, като кастилци вече са на спасителното 17-то място и имат 13 точки. Янко и Оливас са аут за визитата на юг.

Прогноза: Севиля – Валядолид 2:0


Селта Виго – Алавес
Дата: 20.12.2020 г.
Час: 15:00

Селта записа трета поредна победа и в последния си мач от първенството галисийци разбиха с 4:0 приятната изненада до момента – Кадис. Така "небесносините“ събраха 16 точки и успяха да се придвижат до 9-ото място в колоната. Мина и Юнка са контузени за състава от Виго.

Серията от шест поредни мача без загуба за Алавес приключи в предишния кръг, когато баските отстъпиха с 0:1 при гостуването си на новака Уеска. "Синьо-белите“ са с 14 точки и към момента са на 15-то място в класирането. Наваро, Лагуардия и Гарсия са контузени.

Прогноза: Селта Виго – Алавес 2:0


Гранада – Бетис
Дата: 20.12.2020 г.
Час: 17:15

Гранада успя да сложи край на серията от пет поредни мача без победа в първенството и в предишния кръг клубът от едноименния град се наложи с минималното 1:0 на гости на Елче. По този начин хората на Диего Мартинес събраха 18 точки и са на 7-ото място в таблицата. Вайехо, Вико и Монторо са аут за домакините.

Отборът на Бетис записа първо равенство от началото на сезона. Това се случи преди седмица, когато "зелено-белите“ поделиха точките при домакинството си на Виляреал за крайното 1:1. Играчите на Мануел Пелегрини имат 16 точки, които им отреждат 10-та позиция във временното класиране. С травми за севилци са Морено, Сидней и Камараса.

Прогноза: Гранада – Бетис 2:2


Кадис – Хетафе
Дата: 20.12.2020 г.
Час: 19:30

Добре представящият се до момента новак Кадис инкасира пета загуба от старта на кампанията. Преди седмица андалусци бяха разбити с 0:4 от Селта и имат само една победа за последните си пет мача в Примера, като тя бе в предишния домакински двубой на "лос амарийос“ срещу Барселона за крайното 2:1. Кадис заема 7-мо място и е с 18 точки. Хосе Мари и Адеканйе са аут за домакините.

Хетафе е далеч от миналогодишното си представяне, като в момента играчите на Хосе Бордалас са в серия от седем поредни мача без победа. В предишния кръг отборът от покрайнините на Мадрид отстъпи с 0:1 у дома срещу Севиля. Хетафе остава с 13 точки и е на 16-то място в класирането. Чема е наказан, а Кабако е с контузия.

Прогноза: Кадис – Хетафе 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
386