Барселона ще победи лидера


Н. Гавазов

Барселона ще победи лидера

Барселона – Реал Сосиедад

Стадион: "Камп Ноу", Барселона

Дата: 16.12.2020 г.

Час: 22:00

Съдия: Хосе Санчес

Барселона ще посрещне Реал Сосиедад в мач от 19-я кръг на Примера дивисион. Анонсирайки предишната среща на каталунците, казахме, че тя идва много навреме, защото Меси и компания имаха нужда от победа след двете поредни загуби – това е по-лесно да се направи срещу аутсайдера. Сега ще повторим тезата си, защото успех над лидера в таблицата ще донесе още увереност на колектива на Роналд Куман.

Барселона има 5 победи и 2 равенства от 11 мача в Примера дивисион и със 17 точки заема осма позиция в таблицата за класиране на Примера дивисион. "Блаугранас" влиза в днешната среща с две загуби и три победи от последните си пет двубоя, а в миналия кръг постигна труден успех над аутсайдера Леванте – единственият гол бе дело на Меси в 76-та минута. Именно мачът срещу "жабките" трябваше да даде спокойствие в редиците на вицешампиона и победата и трите точки са добре дошли, но играта на "блаугранас" остава от желаната.

Реал Сосиедад е лидер в таблицата за класиране, със 7 победи и 5 равенства от 13 мача. Три от тези пет равенства дойдоха в последните пет срещи на тима, а като цяло хората на Иманол Агуасил записаха пет равенства в последните си пет срещи във всички турнири. В миналия кръг баските бяха домакини на Ейбар и не успяха да запазят преднината си, която донесе точният удар на Баренечея в 20-та минута. Като

Фати, Серхи Роберто, Пике и Дембеле са контузени от състава на домакините. Сангали, Урзабал и Иярменди са в лазарета на гостите. Добрата новина за "лъвовете" е завръщането на Давид Силва.

Барселона е  фаворит в срещата, независимо от разположението на съперниците в таблицата за класиране. Да, каталунците имат проблеми с контузени футболисти, тимът не играе убедително, заема по-долно място от своя съперник, който е много организиран в действията си, но класата на кталунците е там и самият наставник на Сосиедад призна, че никой не може да спре "блаугранас", ако Меси и Гризман се събудят. Ние смятаме, че аржентинецът и французинът именно в тази среща ще покажат най-доброто от себе си и ще помогнат на отбора си да се изкачи в топ 6.

Прогноза: Барселона – Реал Сосиедад 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Реал Сосиедад (Иманол Алгуасил)
 
Ремиро
   
Горосабел
Субелдиа
Норманд
Монреал
Силва
Субеменди
Мерино
Порто
Хосе
Янузай
Коутиньо
Меси
Гризман
Де Йонг
Бускетс
Педри
Алба
Ленгле
Араухо
Дест
   
Тер Щеген
 
Барселона (Роналд Куман)

Обоснована прогноза: Барселона - Реал Сосиедад 2:0

  Сподели
262