Барселона ще се завърне на победния път


Н. Гавазов

Барселона ще се завърне на победния път

Баселона - Леванте

Стадион: "Камп Ноу", Барселона

Дата: 13.12.2020 г.

Час: 22:00 ч.

Съдия: Рикардо де Бургос

Барселона ще посрещне Леванте в мач от 13-я кръг на Примера дивисион в опит да се върне на победния път и да успокои хората, които обичат каталунския клуб. На пръв поглед е чудесно, че срещата с аутсайдера идва в този момент, но веднага ще напомним, че през миналата есен "жабите" победиха каталунците с 3:1 у дома, а преди няколко месеца "блаугранас" се измъчи срещу този съперник и за малко да изпусне победата.

Проблемите в Барселона са както на терена, така извън него. Тежко финансово състояние, постоянни двусмислени изказвания на кандидатите за президент, липса на светлина при ситуацията с Меси... Към всичко това добавяме и лошите резултати на отбора. Каталунците влизат в мача след изненадваща загуба при гостуването си на Кадис в миналия кръг, което е четвърто поражение за хората на Роналд Куман от началото на сезона и остави "блаугранас" с 14 точки и на 9-то място в таблицата за класиране. Освен това Барселона претърпя тежка домакинска загуба от Ювентус в Шампионска лига и завърши груповата фаза на второ място.

Леванте пристига в Каталуния със серия от шест мача без загуба. Хората на Пако Лопес записаха пет поредни равенства в периода 26 октомври - 27 ноември, а в първия си двубой през този месец постигнаха класически успех над коравия Хетафе. Прави впечатление, че "жабите" промениха игровата си схема през този сегмент от сезона и започнаха да играят по-компактно и стабилно в защита, което е едно от обясненията за положителните резултати.

Фати, който бе в епицентъра на февруарската победа над Леванте, се намира в лазарета. Роберто и Пике са другите, които правят компания на младежа. Гостите са без контузените Дукуре, Кампаня и Барди.

Няма съмнение, че Барселона е фаворит в мача. Класата на домакините е вън от съмнение, а Меси и компания ще са повече от мотивирани, за да се завърнат на победния път. Очакванията са, че каталунците едва ли ще направят компромис, подценявайки съперника и ще постигнат комфортна победа. Съветът ни към почитателите на залозите е за гол във всяко полувреме и победа с два гола за Барселона.

Прогноза: Барселона - Леванте 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Леванте (Пако Лопес)
 
Фернандес
   
Коке
Весо
Постиго
Клерк
Фрутос
Малеро
Вукчевич
Рочиня
Гомес
Марти
Брайтвайт
Коутиньо
Меси
Гризман
Де Йонг
Бускетс
Алба
Ленгле
Араухо
Дест
   
Тер Щеген
 
Барселона (Роналд Куман)

Обоснована прогноза: Барселона - Леванте 2:0

  Сподели
215