Анонс на 13-ти кръг на Примера Дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 13-ти кръг на Примера Дивисион

Валядолид – Осасуна
Дата: 11.12.2020 г.
Час: 22:00

Преди седмица приключи серията от три поредни мача без поражение за Валядолид, която даде малко глътка въздух на отбора. В последния си мач "виолетовите“ отстъпиха с 0:2 на гости на новия лидер в класирането – Атлетико Мадрид. Кастилци остават с 10 пункта и са на предпоследното 19-то място в класирането. Фернандес, Гуардиола, Ореяна и Оливас са с травми за домакините.

Осасуна инкасира втора поредна загуба и общо четвърта за последните пет мача на тима в Примера. Този път северняците отстъпиха с 0:2 у дома от Бетис. Селекцията на Хагоба Арасате е с 11 пункта и вече се намира под чертата, заемайки 18-ата позиция. Адриан, Торо и Авила са аут за гостите.

Прогноза: Валядолид – Осасуна 0:1


Валенсия – Атлетик Билбао
Дата: 12.12.2020 г.
Час: 15:00

Валенсия продължава да е непостоянен в изявите си от старта на настоящия сезон в Ла Лига. "Прилепите“ се намират на 13-ото място и имат 13 точки. В предишния кръг играчите на Хави Грасия направиха 0:0 на гости на Ейбар. За предстоящия двубой наказан за "лос че“ е Гиямон, а с контузии са Гая и Черишев.

Атлетик Билбао допусна първа загуба на собствен терен до момента, като в предишния кръг баските паднаха с 0:2 от Селта. Възпитаниците на Гайска Гаритано също имат 13 пункта, но са на 14-то място в класирането. Виялибре е аут за "лъвовете“.

Прогноза: Валенсия – Атлетик Билбао 2:2


Хетафе – Севиля
Дата: 12.12.2020 г.
Час: 17:15

Хетафе записа шести пореден мач без успех в испанския шампионат. В предишния кръг столичани отстъпиха с 0:3 на гости на Леванте Футболистите на Хосе Бордалас са 15-ти имат 13 пункта.

Севиля пък отстъпи с 0:1 у дома от шампиона Реал Мадрид и поражението сложи край на серията от три поредни победи за тима. "Рохибланкос“ са 6-ти и са с 16 точки. Навас и Ел-Хадади по всяка вероятност са аут.

Прогноза: Хетафе – Севиля 2:3


Уеска – Алавес
Дата: 12.12.2020 г.
Час: 19:30

Две минути преди края на мача срещу Гранада новакът Уеска водеше с 3:1 и беше близо до това да постигне първи успех от началото на сезона, но играчите на Мичел рухнаха и в крайна сметка завършиха 3:3. Така клубът от провинция Арагон продължава да е единственият тим от Примера, който все още няма победа. Уеска е на последното 20-то място с актив от 8 точки. Дукуре е аут за домакините.

Алавес записа шести пореден мач без загуба в първенството. Преди седмица "синьо-белите“ направиха 0:0 у дома срещу Реал Сосиедад, а ремито свали съперника от върха. Алавес е на 12-та позиция и е с 14 пункта. Батаглия и Леюн са наказани, а Гарсия и Пере са наказани.

Прогноза: Уеска – Алавес 1:1


Реал Сосиедад – Ейбар
Дата: 13.12.2020 г.
Час: 15:00

Въпреки че няма загуба в осем последователни мача, отборът на Реал Сосиедад записа второ поредно реми в Ла Лига и сдаде лидерското място в шампионата. Играчите на Иманол Алгуасил направиха нулево реми на гости на Алавес в регионален баски сблъсък. "Синьо-белите“ са 2-ри и са с 25 пункта, с точа по-малко от новия лидер Атлетико Мадрид. Ияраменди, Силва, Гуриди, Сангали и Оярсабал са с травми за домакините.

Ейбар също направи 0:0, но при домакинството си на Валенсия. Това бе втори пореден мач у дома, който завършва при този резултат за хората на Хосе Мендилбар. Баските имат 14 пункта и са на 11-та позиция в подреждането. Кике е наказан, а Куберо и Анхел са контузени.

Прогноза: Реал Сосиедад – Ейбар 3:1


Бетис – Виляреал
Дата: 13.12.2020 г.
Час: 17:15

Бетис сложи край на серията от три поредни загуби и последния си мач от Примера "зелено-белите“ сразиха с 2:0 Осасуна. Това пети успех за хората на Мануел Пелегрини, а Бетис е единственият състав, който все още няма записан равен мач. Андалусци имат 15 пункта и са на 8-мо място в таблицата. Браво, Каналес и Камараса са контузени за южняците.

Амбициозният тим на Виляреал записа трето поредно равенство и вече в девет поредни кръга "жълтата подводница“ е без поражение. Този път селекцията на Унай Емери направи 0:0 у дома срещу Елче. Виляреал е на 3-то място с 21 точки. Алкасер и Морено са аут, а под въпрос са Бака и Гомес.

Прогноза: Бетис – Виляреал 2:3


Елче – Гранада
Дата: 13.12.2020 г.
Час: 19:30

Новакът Елче записа четвърто поредно равенство, като този път валенсианци завършиха 0:0 на гости на Виляреал. Елче е 10-ти и има 14 точки. Бой е наказан, а Карийо е контузен за домакините.

С два гола в последните две минути на мача Гранада се спаси от четвърта поредна загуба и завърши 3:3 у дома срещу новака Уеска. "Рохибланкос“ имат 15 точки и са на 7-мо място в класирането. Санчес е наказан, а Вико, Монторо и Азез са контузени.

Прогноза: Елче – Гранада 2:2


Селта Виго – Кадис
Дата: 14.12.2020 г.
Час: 22:00

Селта пое глътка въздух и постигна втора поредна победа и общо трета от началото на сезона. Този път галисийци се наложиха с 2:0 на гости на Атлетик Билбао. Така "небенсосините“ се измъкнаха от зоната на изпадащите и вече имат 13 точки, като са на 16-та позиция в колоната. Мурийо и Йоксолу са наказани, а Юнка е контузен.

Новакът Кадис записа пета победа от началото на сезона, като това определено беше най-престижният успех за новаците. "Лос амарийос“ сразиха с 2:1 у дома гранда Барселона. Така южняците вече са 5-ти и имат 18 пункта. Калта и Санчес с контузени.

Прогноза: Селта Виго – Кадис 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
220