Роналдо вдъхнови Реал за обрат срещу Виляреал


Т. Михайлов

Роналдо вдъхнови Реал за обрат срещу Виляреал

Головата машина на Реал Мадрид Кристиано Роналдо отбеляза хеттрик, а завърналият се след контузия Кака добави един гол за победата на “белия балет” с 4:2 над Виляреал в дербито на 18-ия кръг в Примера дивисион. Срещата беше изключително напрегната, а “жълтата подводница” повеждаше на два пъти през първата част.

Виляреал започна много добре мача и в първата минута имаше шанс да открие, но Касорла стреля над вратата. Малко след това Кани даде аванс на гостите след извеждащ пас на Джузепе Роси. В 10-ата минута обаче Роналдо изравни от непосредствена близост след подаване на Йозил.

В 15-ата минута Чаби Алонсо събори Роси в наказателното поле, но реферът прецени, че правилата не са нарушени. Бързо обаче Виляреал вкара нов гол. Марко Рубен прехвърли с лекота Касияс, след като бе изведен от Бруно Сориано. Реал изравни едва в края на полувремето с попадение на Роналдо с глава, след като трима играчи на домакините бяха оставени зад защитата при центриране.

През втората част Реал бе по-силният тим и заслужено се поздрави с успеха. Кака се появи на терена на мястото на Албиол. В 79-ата минута Диего Лопес сбърка при центриране в наказателното поле, получи се меле, при което топката попадна у Роналдо, който се завъртя и наказа гостите. Три минути по-късно португалецът намери Кака за крайното 4:2.

Така Реал Мадрид записа 9-та победа от 9 мача на “Сантяго Бернабеу” и вече има 47 точки като изостава на две от лидера Барселона. Виляреал е трети с 36.

  Сподели
169