Барселона ще пречупи Кадис


Н. Гавазов

Барселона ще пречупи Кадис

Кадис - Барселона

Стадион: "Рамон де Каранса", Кадис

Дата: 05.12.2020 г.

Час: 22:00

Съдия: Сезар Сото

Кадис ще приеме Барселона в мач от 12-я кръг на Примера дивисион и ще се опита да се върне на пътя на победите. Каталунците от своя страна нямат намерение да отпускат "педала на газта" и ще направят всичко възможно да увеличат своя актив, за да запазят шансове относно борбата за титлата. Бонус за гостите е завръщането на Лионел Меси, но дали това ще е достатъчно, за да бъдат пречупени коравите андалусци?

Кадис предизвика истински фурор след завръщането си в елита след 14-годишно отсъствие от най-високото ниво на испанския футбол. Отборът на Алваро Сервера се представя най-добре от всички новаци и постигна 4 победи и 2 равенства в първите си 8 мача от сезона. Ноември обаче се оказа лош месец за андалусците, които претърпяха две поражения и записаха едно равенство в този период. Единственото успокоение за почитателите на Кадис е това, че пораженията дойдоха от лидерите в таблицата за класиране, а точката бе спечелена на гости на другия хит от сезона Елче. В момента колективът на Сервера има 15 точки в своя актив и заема 6-то място в таблицата за класиране.

Барселона ще пътува до най-бедната испанска провинция със статистика от пет мача без успех в досегашните си девет участия в Ла Лига. Въпреки това тимът е в сравнително добро настроение, защото записа три поредни победи в трите си срещи след загубения сблъсък с Атлетико. При това каталунците опазиха вратата си в този период, а същевременно вкараха 11 гола. След победата над Ференцарош в средата на седмицата "блаугранас" предсрочно се класира за плейофите на Шампионска лига и сега Роналд Куман има една грижа по-малко.

Домакините са без контузените Куезада, Кала и Негредо. За Барселона няма да играят Фати, Роберто и Пике, които са в лазарета.

Интересен факт е, че сблъсъците между двата отбора не познават равенството след 1989 г.

Фаворит в мача е Барселона. Да, формата на каталунците навън е обезпокоителна, но по-голямото качество на състава на гостите и завръщането на Меси, който не пътува за Унгария, ни карат да предположим, че "блаугранас" ще успее да пречупи своя съперник.

Прогноза: Кадис – Барселона 0:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Барселона (Роналд Куман)
 
Тер Щеген
   
Дест
Мингуеса
Ленгле
Алба
Бускетс
Де Йонг
Педри
Меси
Коутиньо
Гризман
Искуерто
Лосано
Санчес
Еспино
Джонсън
Фернандес
Иса
Алкала
Мауро
Фали
   
Ледесма
 
Кадис (Алваро Сервера)

Обоснована прогноза: Кадис - Барселона 0:1

  Сподели
219