Анонс на 12-ти кръг на Примера Дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 12-ти кръг на Примера Дивисион

Атлетик Билбао – Селта Виго
Дата: 04.12.2020 г.
Час: 22:00

Атлетик Билбао записа първо равенство за сезона, след като в предишния кръг баските завършиха 1:1 на гости на коравия тим на Хетафе. "Лъвовете“ вече имат 13 точки и са на 9-то място в класирането. Мартинес е наказан, а с травми за домакините са Капа и Берчиче.

Селта прекъсна негативната серия от осем последователни мача без победа, като преди седмица галисийци записаха едва втори успех на сметката си. "Небесносините“ сразиха изненадващо с 3:1 амбициозния Гранада, за да съберат 10 пункта на сметката си. Въпреки това, Селта остава в зоната на изпадащите и е на 18-та позиция в колоната. Йоксолу е наказан, а с контузии са Юнка и Мор.

Прогноза: Атлетик Билбао – Селта Виго 3:2


Леванте – Хетафе
Дата: 05.12.2020 г.
Час: 15:00

След серията от три поредни загуби сега Леванте е в поредица от цели пет последователни ремита всичките от които завършиха при еднакъв резултат – 1:1. Този път "жабките“ поделиха точките на гости на Валядолид за крайното 1:1. Валенсианци са на предпоследното 19-то място и са с 8 пункта. Фернандес и Барди са аут за домакините.

Хетафе записа второ поредно равенство и вече в пет последователни срещи клубът от покрайнините на Мадрид е без победа. Преди седмица кастилци направиха 1:1 у дома срещу Атлетик Билбао. Възпитаниците на Хосе Бордалас имат 13 точки и са 11-ти в подреждането. Суарес и Максимович са с контузии за Хетафе.

Прогноза: Леванте – Хетафе 1:2


Гранада – Уеска
Дата: 06.12.2020 г.
Час: 15:00

Амбициозният отбор на Гранада е в мини криза и "рохибланкос“ са в серия от три поредни загуби в Ла Лига. В предишния кръг хората на Диего Мартинес отстъпиха изненадващо с 1:3 от намиращия се под чертата Селта. Гранада остава с 14 точки и южняците вече са 8-ми. Вико, Монторо, Кенеди и Азез са с травми.

Новакът Уеска е единственият тим в Примера, който продължава да няма победа след първите 11 кръга на сезона. В предишния кръг тимът от провинция Арагон отстъпи с 0:1 у дома от Севиля и то след допуснат гол в самия край на мача. Уеска е на последното 20-то място с актив от 7 точки. Думбия и Дукуре са контузени.

Прогноза: Гранада – Уеска 2:0


Осасуна – Бетис
Дата: 06.12.2020 г.
Час: 17:15

Отборът на Осасуна записа трета загуба за последните си пет мача в Ла Лига. Северняците бяха разбити с 0:4 на гости на гранда Барселона и вече са 16-ти с актив от 11 точки. Проблемите са треньора на домакините Хагоба Арасате са свързани с контузиите на Брандон, Навас, Гарсия, Адриан, Торо и Авила.

Бетис започна новия сезон с големи амбиции, но ето, че след първите 11 кръга от кампанията "зелено-белите“ са на 15-та позиция с 12 пункта. В предишния кръг андалусци инкасираха трета поредна загуба, падайки у дома с 0:2 от Ейбар. Браво, Манди, Каналес и Камараса са с травми за селекцията на Мануел Пелегрини.

Прогноза: Осасуна – Бетис 1:1


Виляреал – Елче
Дата: 06.12.2020 г.
Час: 19:30

Виляреал записа осми пореден двубой без поражение в Примера и второ последователно реми, след като преди седмица "жълтата подводница“ направи 1:1 на гости на лидера Реал Сосиедад. Играчите на Унай Емери са 3-ти и имат 20 точки, като са на четири пункта от върха. Бака, Алкасер и Бака са под въпрос, а Морено е аут.

Новакът Елче записа трето поредно равенство при резултат 1:1. В предишния кръг клубът от едноименния град подели точките у дома срещу друг от новаците – Кадис. Валенсианци са 10-ти и са с 13 точки. Бой е наказан за гостите.

Прогноза: Виляреал – Елче 3:1


Алавес – Реал Сосиедад
Дата: 06.12.2020 г.
Час: 22:00

Реал Мадрид отново разочарова милионите си почитатели. "Белият балет" допусна домакинска загуба с 1:2 от Алавес и така вече трети пореден мач няма успех на сметката си. Баските пък вече пети мач не познават вкуса на загубата - имат две победи и три равенства. "Синьо-белите“ събраха 13 точки и са на 13-та позиция в колоната. Гарсия и Пере са аут за домакините.

Лидерът Реал Сосиедад не успя да постигне седма поредна победа в първенството, тъй като баските направиха 1:1 у дома срещу Виляреал преди седмица. Въпреки равенството, играчите на Иманол Алгуасил остават едноличен водач и са с 24 пункта, с точа повече пред Атлетико Мадрид, но и с цели два мача повече от столичани. Гуриди и Сангали са контузени за Реал.

Прогноза: Алавес – Реал Сосиедад 2:3


Ейбар – Валенсия
Дата: 07.12.2020 г.
Час: 22:00

Ейбар постигна първи успех от три кръга насам и се наложиха с 2:0 на гости на Бетис. Баските са 12-ти и имат 13 точки. Отсъстващи за домакините са Кике, Оливера и Анхел.

Валенсия допусна пета загуба от началото на сезона. "Прилепите“ отстъпиха с 0:1 у дома от Атлетико Мадрид и то след автогол. Така "лос че“ остават с 12 точки и са на 14-та позиция в таблицата, като са на два пункта от зоната на изпадащите. Треньорът Хави Грасия не може да разчита на Гиямон, Гая и Черишев, а Силесен е под въпрос.

Прогноза: Ейбар – Валенсия 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
196