Сетиен заведе дело срещу Барселона


Н. Гавазов

Сетиен заведе дело срещу Барселона

Бившият старши -треньор на Барселона Енрике Сетиен заведе дело срещу Барселона, информира AS. Според източника, специалистът иска да получи обезщетение от каталунския клуб за уволнението си.

По-рано се съобщаваше, че Барселона официално е оформила уволнението на Сетиен едва месец след освобождаването му от треньорските задължения. Съответно адвокатите на Кике възнамеряват да поискат 4 милиона евро от клуба като компенсация. В изявление на Сетиен се съобщава, че бившият президент на Барселона Хосеп Мария Бартомеу никога не го е информирал за условията на уволнението, камо ли да бъде уреден  въпросът с освобождаването му.

На 17 август пресцентърът на Барселона обяви за уволнението на Енрике Сетиен от поста му като старши -треньор на каталунския клуб. Причината са незадоволителните резултати на клуба.

Сетиен пое Барселона на 13 януари 2020 г., замествайки уволнения Ернесто Валверде като наставник. Под ръководството на Сетиен каталунският клуб отстъпи първата позиция на Реал Мадрид, завършвайки на второ място в испанското първенство, а в Шампионската лига стигна до четвъртфиналите, в които загуби с резултат 8:2 от Байерн Мюнхен.

  Сподели
108