Барса почете Марадона с победа, каталунците останаха без защитници (видео)


FUTBOL-TV

Барса почете Марадона с победа, каталунците останаха без защитници (видео)

Барселона записа категорична победа над Осасуна с 4:0 в среща от Ла Лига. По този начин каталунците почетоха Диего Марадона, който игра за тима две години.

Положението с контузените защитници в Барселона вече е страшно след травмата и на последния здрав в центъра на отбраната. Клеман Лангле пострада при победата над Осасуна и каталунците трябваше да разчитат на юношата Оскар Мингеза, който днес записа едва втория си мач при мъжете, и полузащитника Френкки де Йонг. С травма и аут за два месеца е и другият титуляр Жерар Пике, а определените за техни заместници Самуел Юмтити и Роналд Араухо още не са напълно възстановени. Така в следващите срещи освен Мингеза и Де Йонг, Барса може да разчита и на 19-годишния Сантиаго Рамос Минго от "Б" отбора или в краен случай на левия бек Жуниор Фирпо.

Иначе домакините започнаха по-добре срещата, а логичното се случи в 29-та минута, когато Мартин Брайтвайт отбеляза след разбъркване в наказателното поле. В края на полувремето Гризман покачи на 2:0 с красив удар от воле. След почивката тимът на Роналд Куман добави още две попадения чрез Коутиньо и Меси.

След гола си Меси се съблече и показа екип на Нюълс Олд Бойс. Нюълс е бивш отбор и на Меси, и на Марадона. Освен това аржентинецът погледна към екрана на "Ноу Камп“, където грееше ликът на Диего и вдигна ръце към небето.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
140