Барселона ще победи Осасуна


Н. Гавазов

Барселона ще победи Осасуна

Барселона - Осасуна

Стадион: Камп Ноу", Барселона

Дата: 29.11.2020 г.

Час: 15:00 ч.

Съдия: Антонио Матеу

Барселона посреща Осасуна в мач от 11-я кръг на Примера дивисион. Двата тима са съседи в таблицата за класиране, при това в долната и част, което не е необичайно за баските, но е много неприятно и изненадващо за каталунците. Ще намери ли Роналд Куман и компания изход от тежката ситуация или гостите отново ще спечелят тук и ще задълбочат кризата при вицешампиона? Отговорът на този въпрос ще се изясни в ранния неделен следобед.

Интересното е, че "блаугранас" блестящо се представя в Шампионска лига, където тимът безапелационно се справи с всичките си съперници и предсрочно се класира за плейофите на турнира. Съвсем различен е пътят на Барселона в Ла Лига. Колективът на Куман има три победи и две равенства в осем мача и събра 11 точки до момента, което отрежда 14-то място на отбора. В допълнение ще кажем, че трите загуби на каталунците са в последните им пет срещи. Очевидно е, че Барселона има проблеми и в други времена натискът върху треньорския щаб щеше да е огромен, но клубът се намира в преходен период и вероятно само това спасява главата на нидерландския специалист. Колкото и непривично да звучи заради ранния стадий на сезона, но на практика "блаугранас" е аут от борбата за титлата, след като Атлетико има преднина от 12 точки, а дори петият Севиля е с 5 в повече. Проблемите се задълбочават и от многото контузени футболисти, а в допълнение клубът има и финансови проблеми.

Осасуна също има три победи и две равенства, но отстъпва на съперника си по голова разлика. Колективът на Арасате спечели баското дерби в края на миналия месец, но след това допусна две поражения, а след международната пауза не успя да победи Уеска у дома. В този мач гостите откриха в началото на срещата, след което памплонци натиснаха, но стигнаха до изравнителен гол едва в средата на втората част. Последва типичен подход от средняци - спад на темпото и спечелване на една точка, което е по-добре от нищо.

Барселона е без Араухо, Фати, Умтити, Роберто и Пике. Гостите не могат да разчитат на Авила, Брандон, Гарсия и Лопес.

Срещата между двата тима през лятото завърши с победа за Осасуна. Тогава обаче Барселона вече нямаше за какво да се бие, освен за своята чест и в голяма степен това поражение не е толкова изненадващо. Изненада ще е, ако баските отново вземат утрешния мач. Трудно е да допуснем, че каталунците ще направят една и съща грешка в два поредни мача или ще подценят съперника.

Очакванията са за домакинска победа, тъй като Барселона разполага с по-добър състав, а и играчите са настроени за реванш, което предлага по-голяма активност и мобилизиране от тяхна страна.

Прогноза: Барселона - Осасуна 1:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Осасуна (Арасате)
 
Херера
   
Ронкалия
Гарсия
Навас
Видал
Монкойола
Санхурио
Перес
Джони
Будимир
Гарсия
Гризман
Коутиньо
Меси
Дембеле
Де Йонг
Пиянич
Алба
Ленгле
Минуеса
Дест
   
Тер Щеген
 
Барселона (Роналд Куман)

Обоснована прогноза: Барселона - Осасуна 1:0

  Сподели
436