Барса ще превземе и Риасор


Т. Михайлов

Барса ще превземе и Риасор

Депортиво Ла Коруня - Барселона
Стадион: "Риасор", Ла Коруня
Дата: 08.01.2011
Час: 23:00
Съдия: Делгадо Ферейро

Барселона гостува на Депортиво Ла Коруня в среща от 18-ия кръг на Примера дивисион. Каталунците са лидер в класирането и ще опитат да запазят или увеличат аванса си от 2 точки пред преследвача Реал Мадрид.

Депортиво е в много интересна ситуация. На този ранен етап от кампанията галисийците имат 21 точки и са 12-ти в класирането. От зоната на изпадащите ги делят 8 точки, а от евротурнирите 6. Това почти сигурно означава, че Супердепор си е гарантирал място в златната среда и ще скучае до края на сезона, поддържайки сегашното си темпо.

Депортиво се класира за ¼-финалите на Купата на Краля, където може да концентрира силите си. Успехът дойде по драматичен начин след продължения срещу Кордоба, при равенство 1:1 в редовното време. В новогодишния кръг Ла Коруня удари като гост Атлетик Билбао, което беше и изненадата на кръга.

Пред Барселона целите са съвсем други като тимът се е устремил към титлата. Единственият конкурент на Лос Кулес за нея е Реал Мадрид, който има труден мач с Виляреал. Това дава шанс на каталунците да увеличат аванса си на върха, тъй като има някаква минимална вероятност “жълтата подводница” да не загуби в столицата. Разбира са необходимо условие да сработят плановете на Гуардиола е Барселона да победи на “Риасор”.

Това не е най-гостоприемният стадион за “блаугранас”, като през 2008 Барса загуби с 0:2, а през 2009 стигна само до 1:1. През миналия сезон каталунците нямаха проблеми и спечелиха с 3:1. Тимът на Гуардиола също продължава за Купата след 1:1 в Билбао и благодарение на правилото за повече голове на чужд терен. В миналият кръг пък те се измъчиха с Леванте, побеждавайки само с 2:1.

Рики, Мичел и Андрес Гуардадо ще пропуснат мача за Депортиво, поради контузии. Урета и Кнут Олав Риндарой са под въпрос. Алберт Лопо, Мануел Пабло и Ласад Нуиои получиха почивка срещу Кордоба и ще са свежи.

Лионел Меси, Карлес Пуйол и Жерард Пике ще се завърнат в състава на Барселона, след като пропуснаха мача срещу Леванте миналия уикенд. Ибрахим Афелай може да направи дебют в Ла Лига. Максуел се завърна в групата, след като разтежението му е отшумяло.

Срещата няма да е от най-леките за Барселона, но каталунците за фаворит за трите точки. Депортиво ще играе повече за своята чест, тъй като има необходимото спокойствие. Със завръщането на звездите Лос Кулес ще изглеждат далеч по-впечатляващо, отколкото срещу Леванте и ще вземат необходимите им 3 точки.

Последни 5 изиграни срещи:

Депортиво Ла Коруня:

11 декември Атлетико Мадрид - Депортиво Ла Коруня 2:0 (Примера)
18 декември Депортиво Ла Коруня - Спортинг Хихон 1:1 (Примера)
21 декември Кордоба - Депортиво Ла Коруня 1:1 (Купа на Краля)
02 януари Атлетик Билбао - Депортиво Ла Коруня 1:2 (Примера)
05 януари Депортиво Ла Коруня - Кордоба 3:1 сл. прод. (Купа на Краля)

Барселона:

12 декември Барселона - Реал Сосиедад 5:0 (Примера)
18 декември Еспаньол - Барселона 1:5 (Примера)
21 декември Барселона - Атлетик Билбао 0:0 (Купа на Краля)
02 януари Барселона - Леванте 2:1 (Примера)
05 януари Атлетик Билбао - Барселона 1:1 (Купа на Краля)


Досегашни срещи:

Депортиво Ла Коруня - Барселона

81 мача
20 победи за Депортиво Ла Коруня
15 равенства
46 победи за Барселона
Голова Разлика: 180:93 за Барселона


Коефициенти от bet365:
Депортиво Ла Коруня - 13.00
Равен - 6.00
Барселона - 1.22

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
157