Атлетико Мадрид наказа Барселона, Пике и Дембеле с контузии (видео)


FUTBOL-TV

Атлетико Мадрид наказа Барселона, Пике и Дембеле с контузии (видео)

Атлетико Мадрид победи Барселона с 1:0 в мач от десетия кръг на испанската Примера Дивисион. Единственият гол падна в края на първото полувреме след груба грешка на вратаря на каталунците Тер Стеген.

В 12-ата минута Маркос Йоренте получи добро подаване в наказателното поле на Барселона, овладя топката и стреля, но ударът му се отклони в напречната греда и излезе в аут. В 41-ата минута на двубоя Меси излезе очи в очи с Облак, но ъгълът не беше особено добър и вратарят на "дюшекчиите" се справи и улови кълбото. 

В последните секунди Дембеле получи контузия и бе принудително заменен.

В добавеното време на първата част Атлетико поведе след сериозна грешка на Тер Стеген. Корея пусна пас зад защитата на гостите, Караско се измъкна и успя да преодолее стража на Барса, който бе на около 40 метра от вратата си. Белгиецът нямаше проблем да вкара в опразнената врата и направи 1:0 за “дюшекчиите".

В 57-ата минута гостите стигнаха до най-доброто си положение в дубоя. Меси центрира отлично с по-слабия си десен крак към Ленгле, който бе изпуснат от Савич. Французинът стреля от непосредствена дистанция, но ударът му попадна точно в Облак, който се справи.

В 59-ата Жерард Пике пострада, след като Анхел Корея падна върху крака му. Каталунският бранител усука лошо коляното си и беше заменен от Сержиньо Дест.

До края на срещата гостите постепенно загубиха увереност и така и не създадоха сериозно голово положение. Лионел Меси остана почти незабелязан в мача.

С тази победа Атлетико застигна лидера Реал Сосиедад. Двата тима имат по 20 точки и голова разлика +16, но "баските" имат два отбелязани гола повече. Атлетико е с мач по-малко.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
224