Атлетико – Барселона: Гостите ще спечелят дербито


Н. Гавазов

Атлетико – Барселона: Гостите ще спечелят дербито

Атлетико - Барселона

Стадион: "Ванда Метрополитано", Мадрид

Дата: 21.11.2020 г.

Час: 22:00 ч.

Съдия: Хосе Мунуера

В събота, 21 ноември, Атлетико и Барселона ще се срещнат в централния мач от 10-ия кръг на испанското първенство.

Атлетико се оттегли за международната  пауза след хубава победа над Кадис с 4:0, която бе четвърта поред за колектива на Диего Симеоне. Това помогна на "дюшекчиите" да съберат 17 точки и да заемат третата позиция, но тук ще уточним, че лидерите Реал Сосиедад и Виляреал са с по два мача в повече.

Барселона също постигна победа – с 5:2 над Реал Бетис. Това бе трети успех за каталунците в последните им четири срещи във всички турнири, като в този период влиза и победа с 2:0 над Ювентус и равенство 1:1 с Алавес. Така вицешампионите събраха 11 точки от седем мача и заемат осмо място в таблицата за класиране на Примера дивисион. Дори и с всички проблеми, това не е началото на сезона, на който "блаугранас"  разчиташе.

Домакините влизат в срещата 1със сериозни кадрови проблеми. Поради инфекция с коронавирус, Луис Суарес и Лукас Торейра няма да играят, Хектор Ерера е контузен, а участието на Ян Облака е под въпрос. Отделно си струва да се отбележи отсъствието на Суарес, който бе пълен с мотивация да вкара гол срещу Барселона, да не говорим за факта, че уругваецът много бързо се превърна във важен играч в Мадрид.

Гостите също имат своите проблеми. Серхио Бускетс, Ансу Фати, Самуел Умтити са аут. В същото време Коутиньо, който се възстанови от контузия, трябва да се върне на терена.

Най-вероятно именно Атлетико щеше да бъде фаворитът в срещата, ако не са кадровите проблеми на столичани.  Но при тези условия отборът на Диего Симеоне трудно ще получи положителен резултат.

Барселона е много нестабилна и неубедителна по отношение на играта в началото на този сезон. Но тази вечер каталунците ще трябва да играят с конкурент в битката за първенството, така че настроението ще бъде специално.

Барселона не е губела  от Атлетико Мадрид в испанското първенство от 2010 г.. Имаме  всички основания да се направи прогноза в полза на "блаугранас" и този път – гостите изглеждат по-опасни с Меси, Гризман и Педри, отколкото техните домакини с Фелиш и Йоренте.

Прогноза: Атлетико – Барселона 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Барселона (Роналд Куман)
 
Тер Щеген
   
Роберто
Пике
Ленгле
Алба
Пиянич
Де Йонг
Дембеле
Меси
Педри
Гризман
Фелиш
Коке
Йоренте
Кореа
Саул
Кондогбиа
Хермосо
Хименес
Трипиер
Савич
   
Облак
 
Атлетико (Диего Симеоне)

Обоснована прогноза: Атлетико - Барселона 1:2

  Сподели
243