Шави: Де Йонг няма нищо общо с мен, Иниеста или Бускетс


Н. Гавазов

Шави: Де Йонг няма нищо общо с мен, Иниеста или Бускетс

Бившият полузащитник на Барселона Шави сподели мислите си за представянето на 23-годишния холандски халф на каталунския клуб Френки де Йонг.

"Мисля за него като за футболист от знаменита ера в Барселона. Сигурен съм, че в Нидерландия той несъмнено ще бъде един от най-добрите футболисти на Мондиала. Той е още много млад.

Де Йонг е де Йонг. Той няма нищо общо с Иниеста, Бускетс или мен. Той е напълно различен.

Барселона има високо ниво на изисквания, без които ще получите критики. Идвате в отбора, а там са Меси, Гризман, Пике, Бускетс, Тер Щеген ... Най-добрите футболисти в света са във вашия отбор и ви трябва време, за да се адаптирате, това е различна култура, различен език. За мен или за Иниеста бе трудно, когато бяхме млади, бяхме на 20 и 23 години, в голям клуб е трудно да се промени нещо.

Той е способен футболист, ще бъде олицетворение на това поколение, способно да организира отбор от центъра на полузащитата. В това няма съмнение. Зависи от него. Нидерландия имаше лош късмет в последните няколко Световни първенства, но сега има много добро поколение, което прави големи крачки", заяви Шави.

  Сподели
151