Реал бе съсипан на Местая - дузпи и автогол белязаха мача


FUTBOL-TV

Реал бе съсипан на Местая - дузпи и автогол белязаха мача

Реал Мадрид претърпя тежка загуба с 1:4 при гостуването си на Валенсия в мач от деветия кръг на Примера. Домакините реализираха три от попаденията си от дузпи, а четвъртото бе автогол на Рафаел Варан.

Гостите започнаха по-добре и в 23-тата минута поведоха. Бензема получи топката извън наказателното поле и се разписа за 0:1 с удар от около 20-ина метра.

Шест минути по-късно се стигна до първата дузпа за Валенсия. Лукас Васкес игра с ръка в собственото си наказателно поле и бе посочена бялата точка. Тук стнаа много интересно, защото първо Тибо Куртоа спаси удара на Карлос Солер, след което топката попадна в Солер, който нацели гредата, а при добавката Муса опъна мрежата. ВАР обаче се намеси и прецени, че играчи и на двата отбора са навлезли в наказателното поле преди изпълнението на наказателния удар. Така дузпата беше пребита, като този път Солер не сгреши и вкара за 1:1. 

В 45' се стигна до скандална ситуация в полза на Валенсия. Черишев бръкна в окото на Асенсио, за да отнеме топката и стартира бърза контраатака за "прилепите". След центриране на Мусах топката беше засечена от Варан и точно след като премина линията, Куртоа успя да я избие. След намеса на ВАР голът беше зачетен, а протестите на Реал за нарушение срещу Асенсио не бяха уважени - 2:1 до почивката за Валенсия. 

В началото на втората част Лий нацели страничната греда на вратата на Куртоа. С гол от дузпа в 54-ата минута на Солер резултатът набъбна до 3:1, след като имаше нарушение на Марсело в наказателното поле на Реал. Нова дузпа във вреда на Реал Мадрид, след игра с ръка на Рамос, позволи на Солер да реализира своя хеттрик в 63-ата минута на мача.

 В 75-ата Бензема беше заменен принудително и Зидан пусна Мариано Диас. До края Реал Мадрид пренесе топката пред наказателното поле на съперника, но нямаше сили за отговор. 

  Сподели
562