Седем гола, две дузпи, червен картон и победа за Барса срещу Бетис (видео)


FUTBOL-TV

Седем гола, две дузпи, червен картон и победа за Барса срещу Бетис (видео)

Барселона се наложи с категоричното 5:2 срещу Реал Бетис на "Камп Ноу“ в мач от деветия кръг на Ла Лига. По този начин каталунците прекъснаха негативната серия от четири мача без победа в испанския шампионат. Лионел Меси бе оставен на резервната скамейка, но се появи в игра в началото на второто полувреме и остави своя отпечатък върху срещата, реализирайки две от попаденията.

В 22' резултатът бе открит. Дембеле проби добре, смени посоката и стреля мощно с левия крак, като топката мина през пръстите на Браво, но той нямаше какво повече да стори - 1:0. Гризман нацели греда след филигранно подаване с пета на Педри в 27-ата минута.

Четири минути по-късно Ансу Фати беше закачен от противников играч в наказателното поле при центриране. Съдията посочи без да се колебае бялата точка. Антоан Гризман не би добре дузпата и Клаудио Браво с плонж надясно спаси.

Бетис успя да изравни резултата във втората минута на добавеното време на първата част. Кристиан Тейо центрира в наказателното поле на Барселона, където Сержи Роберто и Жерар Пике не успяха да се намесят и да изчистят топката, която стигна до Антонио Санабрия, който не пропусна да вкара във вратата на Марк-Андре тер Стеген.

На почивката Роналд Куман смени Ансу Фати и пусна Лео Меси. В 49-ата Жорди Алба центрира отляво, аржентинецът хитро прескочи топката и я предостави на Гризман, който насочи в мрежата за 2:1.

10-ина минути след това се стигна до най-полемичната ситуация в мача. Главният съдия се поколеба, но в крайна сметка отсъди втора дузпа за Барселона след игра с ръка на Манди, който бе и изгонен. Този път зад топката застана Лионел Меси и с категоричен изстрел не остави шансове на Браво - 3:1 след час игра.

В 74-та минута останалият с 10 човека отбор на Бетис намали резултата. Алекс Морено центрира и резервата Лорен Морон вкара за 3:2. 

Лионел Меси отбеляза своя втори гол в срещата в 82-ата минута. Сержи Роберто подаде към аржентинеца, който бе изведен сам срещу Клаудио Браво и не пропусна да прати топката под напречната греда във вратата на Бетис за 4:2.

Педри вкара първия си гол за Барселона в испанската Ла Лига, като се присъедини към голмайсторите и направи успеха за своя тим още по-изразителен. Това се случи малко преди края на мача.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
140