Хоакин: Няма да наема Куман даже като обслужващ персонал


Н. Гавазов

Хоакин: Няма да наема Куман даже като обслужващ персонал

39-годишният халф на Бетис Хоакин сподели мнението си за сезон 2007/2008 във Валенсия под ръководството на Роналд Куман, който сега е начело на Барселона.

"Куман? Това не беше най-доброто и не най-приятното преживяване в спортната ми кариера, но както винаги казвам: трябва да изтръгнеш най-доброто от всичко, което се случи. Не искам да говоря за този проблем, защото, честно казано, случилото се там ме нарани, чувствах се доста зле.

Бих ли подписал с него като треньор в Бетис? Дори не би го приел като обслужващ персонал! За щастие това не продължи дълго и успяхме да спасим годината, като завършихме възможно най-прилично, защото годината бе трудна.

Ще му стисна ли ръката, когато се срещнем? Мисля, че нито аз, нито той ще го направим", заяви Хоакин.

Валенсия бе на 4-то място в испанското първенство по време на назначаването на Куман през 2007 г., но под ръководството на нидерландския специалист резултатите на отбора се влошиха. През април 2008 г. Валенсия загуби с 5:1 от Атлетик и се смъкна на 16-о място в класирането, на  две точки от зоната на изпадащите, след което Куман бе уволнен. В същото време той успя да спечели Купата на Краля с Валенсия, побеждавайки Хетафе с 3: 1 на финала.

  Сподели
155