Барселона няма да сгреши срещу Алавес


Н. Гавазов

Барселона няма да сгреши срещу Алавес

Алавес - Барселона

Стадион: "Естадио де Мендисороса", Витория

Дата: 31.10.2020 г.

Час: 22:00

Съдия: Алехандро Хернандес

Барселона ще се отправи към Страната на баските, където в рамките на осмия кръг на Примера дивисион ще гостува на Алавес. Последната среща между двата отбора тук завърши при резултат 5:0 за каталунците. Сега хората на Роналд Куман пристигат разярени и ще се опитат отново да вземат трите точки. Ще проведе ли "блаугранас" поредната наказателна акция или ще срещне отчаяна съпротива от страна на скромния си съперник?

Алавес започна лошо кампанията си, но колективът на Пабло Мачин спечели два от последните си три мача и успокои феновете си. За отбелязване е, че една от победите бе в дербито с Атлетик – голът на Родриго Ели в 74 минута донесе неимоверна радост на привържениците на Алавес, а вторият успех бе срещу Реал Ваядолид през миналата седмица. Баските се оказаха физически по-издръжливи от съперника си и с два гола на Пиня и Борха Сайнц след почивката постигнаха комфортна победа с 2:0, която ги изкачи на 5-то място в таблицата за класиране.

Барселона също има седем точки и заема 12-та позиция, но вицешампиона е с два мача в ръкава си, така че това обстоятелство трябва да се отчете при разглеждане на статистиката. В миналия кръг каталунците се срещнаха в Реал Мадрид и претърпяха поражение с 3:1. В интерес на истината работата на съдиите предизвика много въпросителни, дори можем да говорим за скандални решения от страна на реферите, но така или иначе "блаугранас" остана с празни ръце, а жалбата на клуба едва ли ще донесе промяна върху ситуацията. Другото голямо събитие на "Камп Ноу" бе оставката на Хосеп Бартомеу от поста президент на клуба. В тази връзка е много интересно какви емоции ще предизвика това в съблекалнята, с оглед на трудните взаимоотношения на бившия бос с Лионел Меси.

Понс от домакините няма да играе. Гостите са без Умтити и Коутиньо. Това означава, че Тринкан ще застане между Дембеле и Фти и зад Меси.

Гостите пристигат след победа над Ювентус в Шампионска лига и това е доказателство, че кризата извън терена по никакъв начин не оказва влияние върху отбора. Напротив, очакванията са, че хората на Куман не са се успокоили от скандалния мач с Реал Мадрид и ще се опитат да докажат това на терена.

Прогноза: Алавес – Барселона 0:3

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Барселона (Роналд Куман)
 
Нето
   
Дест
Пике
Ленгле
Алба
Бускетс
Де Йонг
Дембеле
Тринкан
Фати
Меси
Мартинес
Хоселу
Риоха
Дуарте
Пиня
Баталя
Ортега
Лагуардиа
Наваро
Лежен
   
Пачеко
 
Алавес (Пабло Мачин)

Обоснована прогноза: Алавес - Барселона 0:3

  Сподели
498