Кандидат-президент на Барса иска да събере Меси и Гуардиола


Н. Гавазов

Кандидат-президент на Барса иска да събере Меси и Гуардиола

Фаворитът за президентския пост на Барселона Викор Фонт обяви плановете за събиране на Хосеп Гуардиола и Лионел Меси - не в Манчестър Сити, а в каталунския клуб.

След като успя да попречи на Меси да напусне в последния трансферен прозорец, Хосеп Бартомеу все пак освободи поста президент на Барселона тази седмица. Това се случи след многомесечна критика, на която бе подложена ръководството на клуба от "Ноу Камп".

Договорът на Меси изтича следващото лято и нищо няма да попречи на Лионел да замине за Сити, но Фонт не само ще предотврати това, но и ще върне Гуардиола от Манчестър.

"В Барселона имаме щастието да се придържаме към стила на игра, който Йохан Кройф ни внуши. Не само в първия отбор, но и на всички нива на академията, така че феновете на Барселона са най-добрите професионалисти, които знаят за нашия стил.

Хора като Пеп Гуардиола, Хави Ернандес, Андрес Иниеста, Карлес Пуйол в момента не работят в Барса, нито един от тях. Трябва да ги върнем и да им дадем правилните отговорности, защото не всеки може да играе роля извън терена.

Правейки това, трябва да се уверим, че нашият проект остава много конкурентен, защото това е единственото, от което Меси се нуждае. Той се нуждае от проект, който ще има за цел да спечели Шампионска лига през следващия сезон. Това трябва да е цел за всяко ръководство на Барса,  не е ли така?

Не се съмнявам, че ако дойдем на власт, Барселона ще успее да задържи Меси", каза Фонт пред Sky Sports.

  Сподели
113