Измъчен успех за Барса на старта на 2011


Т. Михайлов

Измъчен успех за Барса на старта на 2011

Барселона започна календарната 2011 с трудна победа с 2:1 над Леванте на “Камп ноу”. Звездите на Хосеп Гуардиола ще запзят лидерската си позиция в Примера, като имат 5 точки преднина пред втория Реал Мадрид.

Домакините започнаха по-силно срещата и още в 8-ата минута Иниеста опита да прехвърли Рейна, но без успех. Малко по-късно Вия опита да стреля по диагонал, но ударът му мина близо до гредата.

Леванте отговори с много добра възможност за нападателя Жорда, създадена и спасена от Виктор Валдес. В 20-ата минута и съдията помогна на Барса като подмина нарушение на Абидал срещу Хуанлу в наказателното поле.

До края на полувремето Барселона изпусна още 3 добри ситуации като най-близо до гола бе Алвеш, който вместо да отбележи от близко разстояние, помогна на отбраната на гостите.

Още в началото на втората част Барселона поведе с гол на Педро. Шави подаде добре кът Алвеш, който преодоля няколко защитника на Леванте и остави на съотборника си да нанесе удар, попаднал в целта.

В 60-ата минута Педро вкара и 8-ия си гол в Примера след хитър пас на Алвеш от фаул. Последва греда на Барса и нов пропуск на Педро, който можеше да наниже хеттрик.

В 80-ата минута малко изненадващо Леванте намали. Стуани реализира със силен удар, след като бе изведен добре между Милито и Алвеш. До изненада обаче не се стигна и Барса записа 11-ата си поредна победа в Примера.

  Сподели
182