Севиля ще пречупи Рен


Н. Гавазов

Севиля ще пречупи Рен

Севиля - Рен

Стадион: "Санчес Писхуан", Севиля

Дата: 28.10.2020 г.

Час: 22:00

Съдия: Джунейт Чакър  (Турция)

Севиля посреща Рен в мач от втория кръг на груповата фаза на Шампионска лига и ще се опита да сложи край на лошите резултати в мачовете от Ла Лига. Колективът на Жулиен Стефан обаче е костелив орех и задачата пред андалусците никак няма да е лека. Ще успее ли Севиля да промени вектора на представянето си или феновете на тима ще изпитат поредното разочарование?

Хората на Жулиен Лопетеги устояха на натиска на Челси на старта на кампанията си в турнира и създадоха няколко опасности пред вратата на Едуар Менди, но като цяло изпълниха задачата си да не загубят мача, което е добра база с оглед на амбициите за излизане от групата. Проблемите на Севиля обаче са в Ла Лига. Тимът направи 1:1 на гости на Барселона, но след това допусна две загуби с по 1:0 – от непретенциозните Гранада и Ейбар. Така андалусци имат само 7 точки от 5 мача и заемат 13-та позиция в таблицата за класиране.

Рен не успя да победи Краснодар в първия двубой от груповата фаза на Шампионска лига. Французите доминираха, дори поведоха в резултата, но така и не успяха да пречупят коравия си съперник. Напоследък хората на Стефан имат проблеми и във вътрешното първенство. Рен направи 1:1 с Дижон в средата на месеца, а през уикенда претърпя загуба с 2:1 от Анже. Така бретанци загубиха лидерската си позиция и се смъкнаха на трето място, на три точки от лидера ПСЖ.

Домакините ще са без Ескудеро и Идриси. Добрата новина е завръщането на Иван Ракитич. Гостите са с повечче кадрови проблеми. Нианг, Моуса и Камавинга са контузени, а Нзонзи е наказан.

Очевидно е, че последните лоши резултати на Рен са свързани с натоварения график и късата пейка. Очакванията са днешния мач са, че домакините ще доминират и ще запишат победа, която ще подобри самочувствието на андалусците.

Прогноза: Севиля – Рен 1:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Рен (Жулиен Стефан)
 
Салин
   
Траоре
Силва
Агуер
Далберт
Гбохо
Берге
Мартин
Кастийо
Джураси
Терие
Окампос
Де Йонг
Сусо
Ракитич
Фернандо
Жордан
Акуня
Карлос
Гомес
Навас
   
Боно
 
Севиля (Хулиен Лопетеги)

Обоснована прогноза: Севиля - Рен 1:0

  Сподели
298