Бартомеу: Срещу Барса бе изпълнена несъществуваща дузпа


Н. Гавазов

Бартомеу: Срещу Барса бе изпълнена несъществуваща дузпа

Президентът на Барселона Хосеп Мария Бартомеу изрази мнението си относно работата на съдиите в мача от 7-ия кръг на испанското първенство с Реал Мадрид (1: 3).

"Бях уведомен, че има звукозапис на разговора между съдиите в епизода на Ленгле и Рамос, когато бе отсъдена дузпа пред вратата на Барселона за улавяне  на фланелката на защитника на Реал Мадрид и в него ВАР препоръча да не се назначава наказателен удар. Ще разгледаме това и ще защитим интересите на Барселона. Подадохме жалба, защото не трябва критериите за работата на VAR да се различават в една игра от друга.

Ако има протокол, тогава искаме да знаем на какво основание главният съдия е взел решението. Разговорите между асистенти и съдията са нормални. Но ако утре можем да разберем нещо, тогава ще предприемем някои мерки. Важното е, че критериите са различни във всеки мач и ние трябва да настояваме Федерацията да разреши колективно ситуацията, защото се нуждаем от най-честния футбол. Искаме тези технологии да дадат честен резултат.

Смятаме, че срещу Барселона бе изпълнена несъществуваща дузпа, въпреки факта, че в този момент играхме много добре“, заяви Бартомеу.

  Сподели
105